cesto: 3 bielky vyšľahať na sneh, pridať 110 g ovsených otrúb, 1 PL kokosového oleja, 2-3 PL brezového cukru a 250 g tvarohu, cesto naliať do tortovej formy (26 cm), piecť na 180 stupňov 10 minút plnka: zmiešať 5 celých vajíčok a 2 bielky s 30 g kukuričnej múky (dala som polentu), 70 g brezového cukru, šťavu z 3-4 citrónov, zmes vliať do teplej vody ( 2 dcl), nie horúcej, miešať, aby nevznikli hrudky a pomaly variť do zhustnutia. Vyliať na hotové cesto a piecť 20 minút na 180 stupňov. Sneh: z 3 bielkov, štipky soli, trochu vody a 1 PL brezového cukru vyšľahať tuhý sneh, ktorý naniesť na mierne vychladnutý koláč, dopiecť ešte cca 10 min.
nízkosacharidová torta, vhodná aj pre priaznivcov paleo stravy koláč chutí istým spôsobom ako citrónový cheesecake 🙂 z knižky Sladkosti bez výčitiek
cesto: 3 bielky vyšľahať na sneh, pridať 110 g ovsených otrúb, 1 PL kokosového oleja, 2-3 PL brezového cukru a 250 g tvarohu, cesto naliať do tortovej formy (26 cm), piecť na 180 stupňov 10 minút
plnka: zmiešať 5 celých vajíčok a 2 bielky s 30 g kukuričnej múky (dala som polentu), 70 g brezového cukru, šťavu z 3-4 citrónov, zmes vliať do teplej vody ( 2 dcl), nie horúcej, miešať, aby nevznikli hrudky a pomaly variť do zhustnutia. Vyliať na hotové cesto a piecť 20 minút na 180 stupňov.
Sneh: z 3 bielkov, štipky soli, trochu vody a 1 PL brezového cukru vyšľahať tuhý sneh, ktorý naniesť na mierne vychladnutý koláč, dopiecť ešte cca 10 min.
nízkosacharidová torta, vhodná aj pre priaznivcov paleo stravy
koláč chutí istým spôsobom ako citrónový cheesecake 🙂
z knižky Sladkosti bez výčitiek