skusala som rovit ten kolac a nejako nestuhol, aj po dhom peceni bol stale prilis tekuty, takze uz len smer kos...
plnku som nerobila, len cesto
no piekla som to dobru 1.5h..... este je to vo formw ale nie je to dost tuhe... tak tomu este mozem dat sancu do vecera, ako sa to bude tvarit...
@cicimon ja navrhujem, daj to do chladnicky. toto cesto bolo ako brownie, take mokrejsie, ale normalne drzalo pokope. vlastne, aj v tom povodnom odkaze vidno, ze cesto je mokrejsie, lebo recept na korpus je podla toho, ja som menila len plnku, tak si mozes porovnat. ani moj korpus nebol taky klasicky piskotovej konzistencie.
Je trosku pripeceny ale stale trochu tekuty. .tak ho necham schladit a odstat a uvidime co z toho
tak som zmierena ze to prinajhorsom vyhodim, neva
piekla som aj chlieb, tak aspon ten sa podaril 🙂
@ajuska41 resp. skus dat, prosim ta, menej mlieka a mozno len 50 ml oleja, ak bude treba, tak ho prilejes, ze co to spravi s cestom. mozno je v orig. recepte 250 ml mlieka vela, hoci na 200 g (muka, mandle, mrkvua) sa mi to vela nezda, ale ze co by to spravilo, ak by si tak robila, tak mi prosim aj napis, ako to dopadlo 🙂
korpus: 100 g špaldovej múky, 100 g mletých mandlí, 5 PL medu,
1 čl škorice, pol balíka prášok do pečiva, 1 vajíčko, 60 ml roztopeného kokosového oleja, 250 ml mlieko, 2 väčšie mrkvy
sypké suroviny zmiešať, vyšľahať med s vajíčkom, pridať kokosový olej, potom najemno nastrúhanú mrkvu, prida šťavu z pol citrónu, mlieko a sypkú zmes, všetko dobre vymiešať a vyliať do formy na pečenie ( u mňa tortová 26 cm), piecť na 180 stupňov cca 60 min. (sledovať)
krém: 250 g jemný tvaroh, 200 g biely jogurt, 2 PL medu (podľa chuti viac), šťava z pol citróna
naniesť na vychladnutý korpus
-upravený recept, pôvodný tu: http://www.mytaste.sk/click/index/489933/zdrave...