korpus: 125 g trstinového cukru, 125 g špaldovej múky, 2 vajcia, 1 KL kakaa, 1/2 dcl roztopeného kokosového oleja( alebo masla/oleja), 1/2 dcl vody, 1/2 balíka kypriaceho prášku do pečiva - bielka vyšľahať s cukrom, pridať žĺtky, vodu, olej a múku s kypriacim práškom, kakao - do tortovej formy (moja 26 cm) plnka: 500 g ricotty, 230 g bieleho jogurtu, 5-6 PL medu, dať na vychladnutý korpus a chladiť do chladničky (alebo 2 tvarohy, 2 mascarpone, sladidlo) alebo 800-900 g tvarohu+ 5 lyžíc bieleho jogurtu, postupne zašľahať 3 vajcia a 1 PL vanilkový puding- vtedy piecť na 175 stupňov 20 min. , potom na 150 stupňov 30 min. -navrstviť jahody - želatínová poleva, 1 balenie želatíny pripraviť podľa návodu + pridať rozmixované 2-3 jahody pre zafarbenie želatíny - nechať stuhnúť v chladničke
korpus: 125 g trstinového cukru, 125 g špaldovej múky, 2 vajcia, 1 KL kakaa, 1/2 dcl roztopeného kokosového oleja( alebo masla/oleja), 1/2 dcl vody, 1/2 balíka kypriaceho prášku do pečiva
- bielka vyšľahať s cukrom, pridať žĺtky, vodu, olej a múku s kypriacim práškom, kakao
- do tortovej formy (moja 26 cm)
plnka: 500 g ricotty, 230 g bieleho jogurtu, 5-6 PL medu, dať na vychladnutý korpus a chladiť do chladničky (alebo 2 tvarohy, 2 mascarpone, sladidlo) alebo 800-900 g tvarohu+ 5 lyžíc bieleho jogurtu, postupne zašľahať 3 vajcia a 1 PL vanilkový puding- vtedy piecť na 175 stupňov 20 min. , potom na 150 stupňov 30 min.
-navrstviť jahody
- želatínová poleva, 1 balenie želatíny pripraviť podľa návodu + pridať rozmixované 2-3 jahody pre zafarbenie želatíny
- nechať stuhnúť v chladničke