1. Recept: Karfiólové bryndzáky

    Celá finta je v tom, že si halušky spravíme s karfiolu. Pozor len, aby ste ho nerozvarili. Pre mňa ideál, taký al dente. Tak vám aj viac vitamínov v surovom strede ostane a nebudete jesť blato.

    #ingrediencie 2 osoby:

    #karfiol 400g (1 hlava)
    #bryndza (150g)
    #kysla #smotana (150g)
    #slanina (100g)

    #postup

    Očistite karfiól a nalámte alebo narežte kúsky ako halušky.
    Uvarte ho v horúcej slanej vode 5 minút AL dente.
    Popražte slaninu a ak chcete, tak aj cibuľku.
    Zmiešajte bryndzu s kyslou smotanou.
    Buchnite na teplý, ale s kuchynskou servítkou vysušený karfiol.
    Prelejte s popraženou slaninou a cibuľou.
    Servírujte kľudne aj s rukolou alebo listovým šalátom.
    #recept #halusky #zdravyrecept #chudneme #paleo #obed #vecera