Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Ak nieste fanúšikom kávy, tak stále môžete využiť potenciál dobrých tukov a primiešať ich do kvalitného čierneho čaju.

    V Tibete sa tento čaj nazýva Po cha. Je to zmes čierneho čaju, masla (originálne z jaka) a himalájskej soli.
    Po Cha tibetania konzumujú každý deň, aj pár krát za deň.

    Pozri si recept, ktorý sme pre Vás pripravili:
    https://powerlogy.com/blog/tibetsky-maslovy-caj/

    Ako skvelý, rýchly dezert si môžte naplniť datle kokosovým krémom:
    https://powerlogy.com/blog/datle-plnene-kokosov...

    Dobrú chuť !

    Kuriéri už toho majú až cez hlavu a asi by Vám nestihli doručiť Vašu objednávku včas...ak Vám ešte chýbajú posledné prekvapenia pre Vašich milovaných pod stromček, môžte im darovať tento darčekový šek, pomocou ktorého si budú môcť vybrať podľa vlastného gusta 🙂čo vy na to?

    Limitovaná séria vysnívaného pistáciového krému je na svete!

    Poviem Vám o tejto špecialitke niečo viac aby ste získali lepšiu transparentnosť čo Vám tento produkt ponúkne.
    -produkt sme nestihli oficiálne certifikovať, ale použité sú len BIO ingrediencie výberovej kvality, ktoré sú o 30% drahšie
    -produkt obsahuje extra panenský toskánsky olivový olej v kvalite, ktorý by sme teoreticky mohli nazvať aj liečivom. Samozrejme nemôžeme, ale...aj takto chceme takto podporiť lokálnych farmárov a ich poctivú prácu, za ktorú si aj oni potrebujú vypýtať vyššiu cenu
    -pistácie patria medzi najdrahšie orechy a spracovanie limitovanej série si vyžaduje veľmi opatrný a osobný prístup vo výrobe
    -do produktu nepridávame nič pre ušetrenie a už vôbec nie žiadne konzervanty a farbivá ako sme našli v iných krémoch pri prieskume trhu.

    Presedčil Vás tento popis? Ak potrebujete získať viac informácii a zaujíma Vás ako pistáciový krém vznikol, viac sa dočitate tu: https://powerlogy.com/premium-pistacchio-krem/

    Vianoce sú za dverami a ostáva už len 8 dní !!! Darčeky sú nakúpené? Ak nie, nerobte paniku!!! Ponúkam Vám 10 tipov na darčeky pre Vaše drahé polovičky 🙂

    https://www.dusanplichta.com/blog/10-tipov-na-d...

    Vcerají nedelnajsi obed za 15 minut!
    Poznate halloumi syr?
    Krasna kombinacia ovcieho a kozieho mlieka. Speci vrzgajuca konzistencia a s olivovym olejom a lupienkami z morskej soli uplne pecka.
    Navyse lahko stravitelny protein a idealne aj pred poobednajsim/ vecernym sportom.
    #haloumni #obed #energia #chut #funkcny #olivovyolej #powerecept #vecera #nedela

    raňajky alebo desiata? 🙂 niečo pestré pre oči 🙂
    Bezlepkové vločky alebo radšej namiešané kupujete? Niekedy je vážne v tom problém ,ked je tam pridávaný zbytočný cukor.. radšej si potom vy doma sami osladte podla potreby - med a podobne 🙂

    recept hľadajte tu :
    https://powerlogy.com/blog/kokosova-bezlepkova-...

    #desiata #ranajky #bezlepkovevlocky #vlocky #mlieko #kiwi #ovocie #mnam #powerlogy

    dusanplichta
    6. apr 2017    Čítané 90x

    PREČO SOM SA ROZHODOL VYMYSLIEŤ NOVÚ „N-TELLU“

    Výzva, ktorej čelíme každý deň, je správny výber jedla. Mnoho ľudí žije v neuvedomelosti a myslí si, že je jedlo ako jedlo, hlavne nech to nejak zasýti. Na druhej strane, čím ďalej tým viac ľudí prichádza na to, že je naozaj veľký rozdiel z čoho má fungovať telo, ale hlavne mozog. Neviem ako vy, ale ja očakávam od môjho jedla 3 hlavné hodnoty. Originálny chuťový zážitok, zdravú a stabilnú energiu a vieru, že svojím výberom nedevastujem planétu, alebo jednoducho, že podporujem udržateľnosť. Tak som sa pustil aj do vývoja alternatívy slávnej orieškovej nátierky…

     Keď chcem niečo zmeniť, nenadávam, nesťažujem sa…

    Ak čítate moje články v poslednom roku, tak verím, že ste zachytili, že najviac riešim isté konvenčné slovenské myslenie. Myslenie, ktoré funguje v mentalite nedostatku, sťažovania sa, porovnávania sa a lamentovania namiesto kreatívneho myslenia a akcie pre zmenu.

    Pred  troma rokmi som začínal s Power Coffee, kedy mi jednoducho chýbala káva pre 100% Espresso v BIO kvalite podľa mojich predstáv. Na trhu boli skoro všade konvenčné talianske zmesi, prepražené, rýchlopražené, horké, kyslé….

    Jednoducho, človek musel mať šťastie na prevádzku, baristu a vybranú kávu, aby sa priblížil k 100% zážitku z kávy. Ten je opäť pre každého z nás dosť subjektívnou záležitosťou. Ja potrebujem plnú chuť, zážitok, nakopnutie a hlavne serióznu energiu.

    Naopak, niekto hľadá v káve relax, oddych a svoju chvíľku dňa.

    Späť však k téme tohto blogu, ktorou je slávna „N-tella“ alebo podobné nátierky, ktoré sú často plné palmového oleja, či rôznych emulzifikátorov a konzervantov. Nehovoriac o dávkach cukru, ktoré spôsobujú, že aj keď zjete pol balenia, tak ste schopní pokračovať až do konca. 

    Späť aj k realite nášho správania, kedy sa vieme pekne sťažovať, že aké je to s tou „tellou“ celé zlé,  koľko tam je cukru a palmového oleja… Keď si ale spravíte prieskum, tak vo veľa rodinách ju stále nájdete. Pozorujem veľmi veľa príkladov, kedy napríklad rodičia jasne vedia, aké je zloženie, no z pohodlnosti, alebo z iného dôvodu, si to vždy vedia zargumentovať… však raz za čas to dieťa nezabije.

    SÚHLASÍM, OTÁZKOU VŠAK OSTÁVA, ČI JE TO RAZ 
    ZA MESIAC, TÝŽDEŇ, DEŇ, ČI RÁNO….?

    celý článok tu : https://www.dusanplichta.com/blog/preco-som-sa-rozhodol-vymysliet-novu-nutellu/

    dusanplichta
    Správa bola zmenená    6. apr 2017    

    ooooh mňam, taká zdravá "n-tella" 🙂 kto by si dal? 🙂
    bez palmového oleja, rafinovaného cukru a konzervantov a da sa kupiť v obchode 🙂

    #zdravochutne #powerlogy #powernougat #novinka #zdravasladkost #sladkost #nutella #mnam #banan #dezert #predeti #lieskovykrem #orechovykrem

    Vcera som sa hral na Indickeho Chefa.
    Dost mi to zase vyslo a konecne som prisiel na to ako spravit jemnu ale hlboku chut cili v pozadi.
    Rovnako ako spravne zakomponovat a vyvazit chute ghee a jogurtu.
    #india #recept #napad #ghee #inspiracia #powerlogy #zdravyobed #obed #vecera

    KEĎ MAMA 3 DETÍ OBJAVÍ KVÁSKOVANIE A PRESTANE KUPOVAŤ PEČIVO
    z môjho blogu: Naty, ahoj, povedz nám rovno, prečo a kedy si začala riešiť kvalitu chleba a pečiva?

    Ahoj, prišlo to s deťmi a pribúdajúcimi zdravotnými komplikáciami. Bola som vtedy vegetariánkou, deti začali mať alergie a kožné problémy. Hlúposti tejto doby nekupujem, dbám na kvalitu. Preto som hľadala zmenu, ktorá zastaví zdravotné komplikácie. Zmena musí prísť od základu. Vyradila som éčka, začala zháňať len domáce a sezónne suroviny, kupované pečivo a chlieb som nahradila domácim, kváskovým. To nás vykúpilo 🙂
    viac čítaj tu:
    https://www.dusanplichta.com/blog/ked-mama-3-de...

    #kvasok #kvaskovepecivo #kvasenie #chlieb #pecivo #zdravastrava #zdravyrecept #blog #dusanplichta #sacharidy #kvaskovanie

    Nekonvencne zdravy snack, ci vecera? Ake aj obed sak to jedno, hlavne nech kvalitna klobasa. Podarilo sa mi divinovu zabezbecit 😉
    Uz len horcica ma stve ze ma GFSirup. ☹((
    Musim si lepsiu kremzsku najst
    #paleo #vecera #snack #chut #inspiracia #horcica #desiata

    Netradicne ale funkcne ranajky a skoro prvy na trati.
    Milujem ranny manchester 😉
    Ako na Novy rok bodaj po cely
    #powerbrekkie #ranajky #kava #energia #slnko #prazdnazjazdovka #jasna #lyzovacka #sneh #lyze

    Ďakujem profi kuchárovi Ľuboš Mego za praktickú recenziu a porovnanie chutí. Ak by ste chceli niekto takto detailne a kriticky porovnať maslá a produkty, tak rád z vás vyberiem.
    Recenzia:
    Mandelmus (Rapunzel), certifikát bio, Nemecko, 250g
    Cena na kg: 37,00 Eur
    Obstaranie: kúpa v predajni Slnečnica v Bratislave.
    Solídne mandľové maslo, príjemne krémové, s veľmi výrazným pražením, ktoré je jeho najslabšou stránkou.
    Domáce mandľové maslo, mandle s certifikátom bio
    Cena na kg: cca 28,00 Eur
    Výroba: nelúpané mandle boli na 6 hodín namočené, 4 hodiny sušené v sušičke, pražené na 120°C 30 minút a sekané v kuchynskom robote do želanej konzistencie (s prídavkom soli cca 1% hmotnosti mandlí).
    Výborné domáce mandľové maslo s časovo náročnou výrobou a s použitím nevhodných domácich kuchynských prístrojov.
    Mandľové maslo (Power), mandle s bio certifikátom, Slovensko 400g
    Cena na kg: 37,25 Eur
    Obstaranie: kúpa v Slnečnica obchod v Bratislave.
    Jemné praženie s výborným „pocitom“ na jazyku a malým množstvom soli, ktoré zvýrazní skvelú chuť mandlí.
    Verdikt:
    Ak dokážete šetrne pristupovať k hodnotným prírodným zdrojom, akými sú surové mandle s bio certifikátom, a máte hodiny času navyše, vyrobte si svoje mandľové maslo. Ak nie, odporúčam ho kúpiť od Powerlogy, pretože toto mandľové maslo je zatiaľ najlepšie, aké som ochutnal. Viem, že mojej manželke sa vždy zavďačím, ak jej ho darujem namiesto akejkoľvek bonboniéry.
    Ľuboš Mego

    #recenzia #orechovemaslo #mandlovemaslo #zaujimavost #zdraverecepty #zdravesladkosti #maslo #kuchar #porovnanie #chudnem

    Ako zvládam nápor sladkých vianočných pokušení?

    Vianoce sú za dverami a pýtate sa, či si ja vôbec niekedy dám sladké alebo nejaký ten koláč. Mám tak pre vás 2 odporúčania, ktoré sa dajú zobrať ako klasické 2 správy. Prvú dobrú a druhú zlú alebo horšiu, aby sme neboli úplne pesimisti 🙂):

    1. Dobrá správa: Správne zostavené domáce koláče, ktoré skonzumujete v správnom čase nemusia byť nezdravé. Jednoducho nemusíte mať výčitky!

    2. Horšia správa: Akokoľvek však budete špekulovať, tak rýchlejšie sacharidy si vždy treba zaslúžiť (cvičením, pohybom, športom, otužovaním).
    Recept hľadaj tu: https://www.dusanplichta.com/blog/recept-vyleps...
    #bezlepku #lineckekolace #vianoce #zdravykolac #vianocnykolac #pecieme #zdravohravo #mandlovamuka #skorica #kokosovycukor #mandlovemaslo #kokosovamuka #spaldovamuka #blog #recept #pokusenie

    #vianoce za dverami?
    a čo tak piecť #zdravekolace aj počas Vianoc?

    pár tipov!
    Aké sú tvoje top 3 vylepšenia pre zdravé pečenie? Heru asi veľmi nepoužívaš, alebo?

    Tieto stužené tuky nepoužívam už roky… vznikajú nezdravou hydrogenáciou, čiže som ich vyradila z môjho „shopping listu“. Často sa pozastavím v obchodoch nad tým, ako ich ľudia berú na kilá – hlavne pred nejakými sviatkami. A pýtam sa, „to fakt ľudia netušia, že to nie je úplne v poriadku?“ Potom sa pozriem na cenu a viem, že to je určite jeden z faktorov, prečo to ľudia stále používajú.

    Pretože bohužiaľ, zdravé tuky, oleje, sú stále drahšie a menej dostupné. Aj keď sa našťastie už situácia pomaly mení.
    Ktoré 3 koláče by si nám odporučila vylepšiť na vianočné sviatky?

    viac klikaj na tento link :
    https://www.dusanplichta.com/blog/lenka-manciko...
    #zdarvyrecept #vianoce #zdravevianoce #zdraveperniky #bezlepku #recept #dezert #dusanplichta

    (2 fotky)

    tretí #darcek - Edukatívny a zážitkový kurz varenia, kde sa aj super najete

    Osobne som tento rok zažil niekoľko kurzov a naozaj mám z toho super pocit. Nie len že sme sa mali na kurze s ľudmi čas lepšie spoznať, ale veľa sme aj podebatovali o výžive, jedle, surovinách a zdravom varení. Mňa totiž klasika a dookola tie isté recepty v domácej kuchyni nebavia a tak stále rád hľadám inovácie a inšpirujem sa svetovými kuchyňami. Preto ak máte niekoho, čo rád varí, alebo ho baví jedlo, tak určite ako zážitok odporúčam kurz varenia v Chefparade. Či už prídete ku mne alebo na steaky, či Indiu to nechám na vás… Dôležitá myšlienka je, aby ste si to užili a priniesli domov nové recepty i know-how ako ich zvládnuť.
    #kurzvarenia #darceknavianoce #vianoce #zdraverecept #raw #paleo #vegan #chudnem #mamka #tipynadarcek

    môj druhý tip - Nordic Foodie: Zdravé snacky pre deti

    Tak ako každý rodič, tak od kedy sa nám narodila dcéra, tak sme sa presne dostali do štádia, kedy riešime detskú výživu. Osobne ma vie celkom vytočiť, keď vidím dieťa s bielym rožkom v ústach, alebo ako do seba tlačí rôzne chrumky. Na druhej strane, treba mať niečo pre to, aby sa s tým mohlo hrať a občas aj ukľudniť. Takto som sa spoznal zo zakladateľkami Nordic Foodie snackov, ktoré môžem odporúčať ako super mikulášsky darček pre vaše deti.

    Kde by som to kúpil? http://www.nordicfoodie.sk/en/

    my sme už mali aj na mikuláša

    #darcek #predeti #podstromcek #zdraverecepty #chudnem #zdravesladkosti #darcek #vianoce

    Dávam Vám môj 1. jednoduchý tip, čo pod stromček ako darček. Krátke šikovné recepty a zdravo, ktoré jednoducho fungujú a chutia. Sám som im vyskúšal.
    Moja manželína už mala predčasné vianoce a knihu dostala na mikuláša 🙂)))
    http://www.fitnamotavka.sk/zdrave-rychlovky/#a_...

    #darcek #kniha #podstromcek #zdraverecepty #chudnem #zdravakucharka #darcek #vianoce

    Treba okrem jedla aj doplnok?

    Opäť záleží na vašich cieľoch, čase na jedlo, zdrojoch a podobne. Tu vám len môžem dať inšpiráciu – aký problém riešim ja, prečo sa podľa mňa oplatí investovať do vybraných doplnkov.

    Moje 3 dôvody prečo áno:

    vybrané kvalitné proteínové doplnky majú seriózny výživový profil (aminokyseliny, BCAA, kolagén a podobne)
    vybrané kvalitné proteínové doplnky pripravíte ľahko – riešia hlad a vstrebateľnosť/trávenie a viete ich dobre optimalizovať
    vybrané kvalitné proteínové doplnky mi prispievajú k väčšej sile, lepšej regenerácii, ale aj ostrej mysli (kreatín, kolagén, aminokyseliny a podobne majú zmysel nie len pre svaly, ale aj pre mozog)

    #protein #kolagen #maso #mlieko #bielkoviny #vyziva #predeti #vajcia #mandle #orechy #chudnem #zijemzdravo #chudnem #doplnky #strava #obed #vecera

    AKO SI EFEKTÍVNE VYBRAŤ KVALITNÝ PROTEÍN NA KAŽDÝ DEŇ?
    Jeden z najväčších problémov vo výžive? Adekvátna dávka kvalitného proteínu. V správnej kombinácii a správnom čase…

    Tí, ktorí ste začali riešiť zdravé stravovanie dobre viete, že nie je mäso ako mäso, káva ako káva. V podstate, alfou a omegou dobrej výživy je kvalita potravín. Takto by som obrátil pozornosť z nikam nevediacich bojov medzi vegetariánmi a mäsožravcami skôr k riešeniu konkrétneho problému, ktorý sa týka všetkých. Koľko proteínu, aký proteín a ako často!

    Zahoďme ezoterické, „greenpeace“ a rôzne podobné vegánske, či fitness predsudky a poďme sa pozrieť na dlhodobo overený interval adekvátneho množstva proteínu a viacero možností kvalitných zdrojov. Keď sa však povie kvalita, tak ju treba definovať! Z môjho pohľadu to riešim komplexne:

    zdroj proteínu (čistota, bez hormónov, bez napichania atď.)
    biologickú hodnotu (aminokyseliny, vitamíny, minerály)
    spracovanie (opäť množstvo konzervačných látok, prídavkov a podobne)
    vstrebateľnosť a využiteľnosť (možné intolerancie, alergie, zažívacie potiaže)
    finálna konzumácia (varenie, pečenie, správne kombinácie, mixovanie)
    Komplikované? Možno na prvý pohľad áno! V realite a praxi stačí, ak vyberiete napríklad kvalitnú divinu, či lososa, nepečiete to do čierna a neskonzumujete s chlebom, cestovinami, či nevhodnými škrobmi.

    #protein #kolagen #maso #mlieko #bielkoviny #vyziva #predeti #vajcia #mandle #orechy #chudnem #zijemzdravo

    z blogu - MARGIT SLIMÁKOVÁ PHARMDR. – AKO VYBRAŤ SPRÁVNE PRINCÍPY VÝŽIVY DETÍ A NESTRESOVAŤ

    Ak by ste mali identifikovať 3 najväčie riziká výživy detí do 3 rokov, ktoré by to boli?

    Zbytečné podávání umělých kojeneckých mlék.
    Upřednostňování speciálních vysoce průmyslově upravovaných a dochucovaných dětských potravin před čerstvými domácími jídly.
    Naučení dětí pít slazené nápoje.

    #vyzivadeti #jedlopredeti #zivotosprava #stravovanie #obed #vecera #odbornik #vyziva #prikrmi #triroky #cerealie #bezlepku #paleo #blog #deti #chybyprijedle #ranajky #bio #mamicky

    MARGIT SLIMÁKOVÁ PHARMDR. – AKO VYBRAŤ SPRÁVNE PRINCÍPY VÝŽIVY DETÍ A NESTRESOVAŤ
    Sama máte deti… akými prírkmami ste začínali a na čo ste si dávali v prvom roku vyslovene pozor?

    Všechny děti jsou do jednoho roku věku kojenci a proto úplně nejdůležitější je první 4 až 6 měsíců plné kojení a až do konce roku stále dostatečné kojení. Všechny příkrmy jsou při dostatečném kojení jen doplňkem, u mnoha dětí jsou příkrmy více než jídlem prostředkem k učení se jíst.

    Pro vše, co dítěti nabízíme k jídlu, pak platí úplně stejná nejdůležitější zásada jak pro kohokoliv z nás a to upřednostňovat kvalitní potraviny. Sama jsem dětem vždy přednostně nakupovala kvalitní základní potraviny a z těch připravovala vlastní příkrmy. Jako první jsme podávali jednotlivé druhy lokální bio zeleniny anebo ovoce. Takže třeba v době, kdy jsme žili v Číně náš nejmladší jako první dostával sladké brambory a mango, které se v okolí pěstovali.

    celý článok môžete si dočítať tuto: https://www.dusanplichta.com/blog/ako-vybrat-sp...

    #vyzivadeti #jedlopredeti #zivotosprava #stravovanie #obed #vecera #odbornik #vyziva #prikrmi #triroky #cerealie #bezlepku #paleo #blog

    1. Recept: Karfiólové bryndzáky

    Celá finta je v tom, že si halušky spravíme s karfiolu. Pozor len, aby ste ho nerozvarili. Pre mňa ideál, taký al dente. Tak vám aj viac vitamínov v surovom strede ostane a nebudete jesť blato.

    #ingrediencie 2 osoby:

    #karfiol 400g (1 hlava)
    #bryndza (150g)
    #kysla #smotana (150g)
    #slanina (100g)

    #postup

    Očistite karfiól a nalámte alebo narežte kúsky ako halušky.
    Uvarte ho v horúcej slanej vode 5 minút AL dente.
    Popražte slaninu a ak chcete, tak aj cibuľku.
    Zmiešajte bryndzu s kyslou smotanou.
    Buchnite na teplý, ale s kuchynskou servítkou vysušený karfiol.
    Prelejte s popraženou slaninou a cibuľou.
    Servírujte kľudne aj s rukolou alebo listovým šalátom.
    #recept #halusky #zdravyrecept #chudneme #paleo #obed #vecera

    recept na túto úšasnú penu! 🙂
    máte svoje vychytávky a zlepšenia? 🙂 teším sa na vaše fotky!
    https://powerlogy.com/recepty/coko-avokadova-pena/

    #avokado #dezert #zdravyrecept #recept #mandlovemaslo #datle #banany #orechy #chudneme #zdravydezert #kakao #med

    ahojte! Dôležitá info 🙂 viete sa zapojiť do žrebovania o produkty powerlogy - kávička, mandľové maslo a nový pripravovaný produkt kolagén ( keď nám necháte na Vás adresu). Powerlogy sa zapojilo do školského projektu ale viac Vám o tom napísala už Monika! 🙂

    https://docs.google.com/forms/d/1428Q3x1Z05E54y...

    Ahojte,
    Volám sa Monika Majvitorová a som študentkou Medzinárodneho obchodu a Marketingu na VIA University Collage v Dánsku.

    Fascinuje ma marketing a pozitivna sila znacky a tak riesim Bakalársky projekt s POWERLOGY.
    Prosim dajte nám vašu spätnú väzbu a pomôžte nám lepšie odpovedať na Vaše potreby a postarať sa o vašu spokojnosť 🙂

    Vyplnenie dotazníka Vám nezaberie viac ako 5 minút.
    Dotazník je anonymný a dáta budú použité na akademické účely.
    Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za pomoc a spoluprácu.
    #dotaznik #sutaz #zrebovanie #projekt #powerlogy #darceky #sutaz #sutazime #mandlovemaslo #smoothie #kava #kolagen

    Moje oblubene "bryndzove halusky" bez muky s najlepsou zincicou dostupnou v Ba z YEME plnochutné potraviny
    Idealne jedlo po treningu 😉
    #recepty #zincica #halusky

    Aké sú rozdiely v stravovaní pred a po gravidite? ❤

    Chcete se mnou strávit dva dny? Za kratší dobu to nedokážu vysvětlit! pregnant-over-40Žena není muž. Rodí děti, má mateřské pudy. První podmínkou je být v optimálním nutričním stavu a hmotnosti už před početím.

    Následuje éra gravidity – 9 měsíců není málo času. Hlavně je to dost času na to přibrat místo ideálních 10-12 kg celých 30! A je malér.

    Prý má gravidní žena různé chutě, kterým se nemá bránit. No, do jisté míry ano – to proto, že organismus je chytrý – ví, co potřebuje. Když bude mít žena při početí podváhu, přibere i 25 kilo. Logicky. Jde o život dítěte = o jeho dostatečnou výživu. Když ta žena bude držet dietu dokonce i v graviditě, koleduje si o malér – jak pro sebe, tak trochu méně pro dítě. To si z jejího organismu „vytáhne“ co potřebuje – pokud to tam ovšem ještě je.

    Dítě se narodí O.K., ale matka je devastovaná – a jak má potom kojit? A ta horší situace? Dnes kojení nutnou podmínkou. V podstatě bohužel. A to mnoho žen zneužívá. Jedním důvodem je emancipace. Druhým nepochopení ze strany matky. Jde o její psychické nastavení.

    čítaj viac na https://www.dusanplichta.com/blog/rndr-petr-for...
    #tipy #triky #doktor #rady #recepty #chudnutie #chudnem #zeny #gradivita

    Kde vidíte najväčšie rozdiely vo výžive muža a ženy? 🍒 🥕

    To by mělo být jasné jako rozdíl medzi Venuší a Marsem! Rozdílné hormony (naštěstí), rozdílná mentalita (naneštěstí?). Žena není muž ani u prostřeného stolu – je název mé knihy.

    Ale už je to „dávno“ – přesto se na tom nic nezměnilo. Běda ženě, která se stravuje jako její muž. Úsměvné je, že to platí i naopak. Obrovské množství informací a hlavně tlak stoupenců alternativní výživy a autorů desítek „diet“ způsobil, že se ženy aktivují a podléhají „výživovým guru“.

    Tí tvrdí například že: je nutné být veganem nebo vitariánem, protože… a tak se z žen stávají veganky nebo vitariánky a nutí do toho i svoje partnery. Úsměvná (protože reálná a tudíž tragikomická) je knížka Michala Vieweigha „Biomanželka“. Současní muži jsou „empatičtí“ k rodinnému životu a v důsledku toho se mnozí z nich stávají trubci.

    viac čítajte: https://www.dusanplichta.com/blog/rndr-petr-for...

    #tipy #triky #doktor #rady #recepty #chudnutie #chudnem #zeny