dominika_c
26. aug 2023
748 

Vyrobte si zmrzlinové potešenie - TIPY na domáce NANUKY (nielen) pre deti

Letné horúčavy opäť udreli v plnej sile a s nimi prichádza aj túžba po osviežujúcich dobrotách. Medzi najobľúbenejšie letné dobroty patria bezpochyby nanuky. A to nehľadiac na to, či ste dieťaťom, alebo rodičom ;) Nie všetky nanuky sú však rovnaké. Tie doma vyrobené sú nielen chutné, ale prinášajú so sebou aj poriadny kus zábavy! A aj nejaký ten kus neporiadku, čo si budeme klamať. Ale stojí to za to 🙂

Mangové a malinové nanuky s cottage cheesom

Cottage som použila celkom náhodne. Pôvodne som išla robiť tvarohové nanuky, ale tvaroh akosi bez stopy zmizol. Neviem, či u nás použil Harry Potter miznúce zaklínadlo, mne nedostatok spánku lezie na mozog, alebo, asi najpravdepodobnejšie, ho skrátka niekto zjedol 🙂 Keďže som už mala všetko nachystané a deti boli navnadené na tvarohové nanuky, nastúpil do služby cottage cheese pasovaný do role nástupcu. A obsadil dokonca lepšie miesto ako tvaroh!

Budeme potrebovať:

  • mrazené mango, maliny či iné ovocie
  • cottage cheese
  • mlieko
  • prípadne niečo na dosladenie


Mango je sladkučké a do zmrzlín a nanukov sa nám osvedčilo. Stačí mrazené mango vložiť do mixéra, pridať trochu cottagu a ak máte menej výkonný mixér (ako ja) aj trochu mlieka, aby ste si mixér neodpálili. Ja mám takto nejeden v mixérovom nebi. Ten posledný nedal veľké kusy mrazeného banánu minulý rok. Zmrzku po dokonalom rozmixovaní ochutnajte a prípadne oslaďte. Potom naplňte do formičiek na zmrzku a počkajte pár hodín, kým nestuhnú.

A keď sa vám čakať nechce, nemusíte. Vďaka tomu, že mango je mrazené, má táto zmrzková hmota hneď ideálnu krémovú konzistenciu.

Nanuky s cottage cheesom sme vyskúšali aj vo verzii v malinovej verzii.

Niektorým sme dopriali čokoládovú polevu a mrazom sušené maliny. Vznikol aj poriadny bordelík všade naokolo :D No detské vlhčené vreckovky sme mali po ruke, lebo veď si deti poznáme 😂

TIP: Pridajte detské sušienky nalámané na kúsky. Deti sa takémuto “prekvapku” vovnútri určite potešia 🙂

Banánové nebo

Budeme potrebovať:

  • mrazené banány
  • mlieko


Naštartujte mixér, vložte doň banán, ktorý ste si nakrájali na menšie kúsky a dali zamraziť. Opäť pridajte trošičku mlieka (ja odporúčam kokosové, ktoré perfektne doplní chuť banánu, ale použiť môžete akékoľvek). Potom iba pomixujte, kým nezískate ľahkú a krémovu chuť. A to je všetko. Výborná zmrzlina s minimom ingrediencií.

TIP: Pridajte trochu mletej škorice. Prípadne ozdobte sušienkami a ovocím.

Čistá chuť ovocia

Budeme potrebovať:

  • mrazené banány
  • mlieko


Opäť sa potvrdilo, že najjednoduchšie veci sú tie najlepšie. U nás najviac zabodoval nanuk, pri ktorom sme použili jednu jedinú vec - detské pyré #babylove 🙂 Nič viac. Stačilo naliať detskú výživu do formičiek - a hotovo.

Na ďalší deň sme spomínaný nezvestný tvaroh dokúpili a pár nanukov sme si spravili takýchto. Detská výživa s tvarohom. Taktiež padli všetky za obeť.

Ovocné nanuky bez formičiek

Budeme potrebovať:

  • ovocná kapsička babylove


Chcete si spraviť nanuky, ale nemáte po ruke formičky? Použite priamo ovocné kapsičky. Stačí, ak vrchnú časť odstrihnete, zapichnete do nej čokoľvek, čo poslúži ako palička (originál palička na zmrzlinu, drevená lyžička či takéto bambusové napichovadlá). Potom necháte zmraziť, obal odstránite a dobrú chuť. Najchutnejší vynález tohto leta!

Detská radosť z nanukov býva väčšinou sprevádzaná zababranými ústami, rukami, ušami, nohami, skrátka všetkým. Aby ste však napáchané škody čo najviac eliminovali, použite papierový košíček na muffinky ako chránič pred stečením. Takto jednoducho:

A posledný tip - tento dokonalý “zberný” podpradník, ako mu vravím. Lebo po niektorých jedlách si v ňom vie nazbierať zásoby na ďalší chod. Ale teraz srandu bokom, tento silikónový podbradník s vreckom #babylove je naozaj jedným z kúskov, ktoré odporúčam každej mamičke. Okrem toho, že zadrží všetko, čo by inak skončilo na tričku, nohaviciach i na zemi, jednoducho ho potom umyjete a môžete ďalej používať. Najlepší hráč v hre, ak ide o detské stravovanie.

Silikónový podbradník s vreckom babylove

Silikónový podbradník s vreckom od babylove je skvelým pomocníkom pre vaše dieťa pri samostatnom i spoločnom jedení. Má praktické vrecko na zachytávanie jedla, ktoré chráni oblečenie pred vznikom škvŕn a zároveň zabraňuje padaniu jedla na zem.

Ručne vyrobené nanuky sú nielen lahodnými letnými dobrotami, ale aj zdrojom zábavy, kreativity a vzdelávania. My sme si napríklad čo-to povedali o vitamínoch v jednotlivom ovocí, aj o tom, čo sú to éčka. Preto neváhajte a pusťte sa do výroby vlastných nanukov. Nech sú tie posledné dni prázdnin plné chutí a zábavy 🙂

Začni písať komentár...

Odošli