dominika_c
31. máj 2024
470 

Hravo a tvorivo - vodové maľovanie s vatovými tampónmi

Všetky deti, ktoré rady tvoria a prsty majú neustále ufúľané od farieb, na značky. Spolu s mojím šarmantným asistentom sme si pripravili aktivitu, ktorú budú určite milovať. Tento farebný projekt a experiment s absorpciou vody v jednom je skutočne zábava! A výsledky úžasné.

I keď leto klope na dvere a čoraz viac času trávime vonku, stále sú u nás rôzne kreatívne aktivity viac ako vítané. Preto sme sa pred pár dňami rozhodli vyskúšať túto aktivitu, ktorú sme si tak trochu prispôsobili na mieru. Niekoľkokrát som videla použité klasické, okrúhle vatové tampóny. A keď mi moje oči zastali na veľkých vatových #babylove tampónoch, presne som vedela, na čo ich použijeme. Zobrala som nožničky, vystrihla zopár jednoduchých tvarov a voilà, naše umelecké dielo bolo na svete.

Poďme však pekne po poriadku a zhrňme si všetko krok za krokom.

Čo budeme potrebovať:

  • vatové tampóny babylove
  • nožničky
  • lepidlo
  • tekuté farby (akvarelové, vodové, ale môžete použiť, rovnako ako my, potravinárske farby)
  • pipeta/kvapkadlo
  • malé misky alebo silikónové košíčky na muffiny
  • podložka proti zašpineniu pracovnej plochy
  • vlhčené utierky (nie je nutnosť, ale vrelo odporúčam :D)

Čistiace vatové tampóny babylove, 60 ks

Čistiace vatové tampóny od značky babylove sú ideálne na šetrné čistenie pokožky vášho dieťaťa od hlavy až po päty! Sú vyrobené zo 100 % čistej bavlny, vďaka čomu sú vhodné najmä pre citlivú detskú pokožku a oblasť plienok. Čistiace vatové tampóny babylove sú skvelou voľbou pre každodennú jemnú starostlivosť o pokožku detí i dospelých.

Z tampónov som vystrihla tvary, ktoré som následne nalepila na tvrdší papier. Keďže malé misky som nemala, využila som Profissimo silikónové formičky na muffiny. Potravinárske farby som zmiešala vo vode a pripravila pre malého umelca zopár odtieňov.

Umelca som následne zaobalila do bezpečnostného odevu, keďže farbu sme chceli na tampónoch, nie na tričku, všakže. Potom som mu dala do rúk pipetu a nechala ho tvoriť. A tu prichádza na rad spôsob. Začali sme jednou farbou a každý obrázok malý Picasso vyfarbil príslušnou farbou, ktorá tvaru odpovedala. Slniečko žlté, oblak modrý, kolesá čierne. Na posledné obrázky použil rôzne farby a sledovali sme, ako sa krásne zlievajú.

Vodové farby a pipeta - to je kombinácia, ktorá mala u nás rozhodne úspech. Táto aktivita je zábavná, navyše je to skvelý spôsob, ako experimentovať s absorpciou vody a naši najmenší si precvičia jemnú motoriku. Pridajte k tomu učenie farieb, prípadne si vymyslite na obrázok rozprávku či básničku a posuňte tento projekt na ďalšiu úroveň. Nechajte sa inšpirovať, popustite uzdu fantázii a pokojne vyskúšajte na vlastných tvaroch túto metódu maľovania.

Ak hľadáte viac tipov na tvorivé aktivity, mrknite sem, svet active beauty skrýva nejeden nápad 🙂

Príjemné a zábavné tvorenie prajem! 🙂

Prosím odkiaľ pipeta?

4. jún 2024
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@elisebah91 máme z nejakej tvorivej sady :/ ale minule som videla v obchode medzi akvariovymi doplnkami, napríklad 🙂

6. jún 2024

Začni písať komentár...

Odošli