dominika_c
24. nov 2023
946 

Hravo a tvorivo - dajte nepotrebným veciam druhú šancu 🙂

Ruku hore, kto z vás s príchodom zimných dní hľadá aktivity, ktoré zabavia vaše ratolesti? Pekné dni totiž pomaly striedajú tie, ktoré sú skúpe na slnečné lúče. Prichádza ideálne počasie na šálku čaju, teplú deku a knihu do ruky. Keď však máte doma malé dieťa, viete, že táto predstava je skôr utópiou. A čo si budeme klamať, zabaviť malé stvorenie, ak je počasie nanič a vy neviete jeho baterky vybiť dlhým pobytom vonku, je občas výkon hodný Oscara. Tak si poďte spolu s nami vytvoriť aktivity, ktoré zabavia, niečo naučia a nebudú vás nič stáť. Pretože využijete to, čo by inak putovalo do smetí.

Ak je to možné, snažím sa využiť všetko, čo sa využiť ešte dá. Dať veciam druhú šancu a nájsť im ďalšie využitie. Základ tohto nášho tvorenia tvoria dve veci - jednou z nich je kartón. Tou druhou sú vrchnáčiky od ovocných babylove kapsičiek.

Kapsička babylove bio jablko & banán s ovsenými vločkami

Chutná kapsička nielen na cesty! Bio kapsička babylove s príchuťou jablko & banán s ovsenými vločkami je vhodná pre vaše dieťa už od jedného roka. Obsahuje 100 % ovocie s jablkovým a banánovým pyré v bio kvalite z ekologického poľnohospodárstva. Ovocný príkrm z jablkového a banánového pyré s celozrnnými ovsenými vločkami a odtučneným mliekom je ideálny ako pochúťka na desiatu, olovrant, sladký dezert po hlavnom jedle alebo na cesty. Je bez pridaného cukru a iných prísad. Pre spokojné detské brušká je tu kapsička babylove!

Keďže sa veľa túlame, niekedy žijeme v zhone, cestujeme a chodíme kade-tade, ovocné kapsičky sú u nás veľmi obľúbené. Vrchnáčiky však neputujú do plastov. Namiesto toho sme ich začali poctivo odkladať. Dajú sa totiž využiť na skvelé hry a tvorenie. A my sme si v jedno upršané doobedie takúto hru vyrobili. Tých upršaných dní bude teraz čoraz viac, takže ak neviete, čo s načatým dňom, možno vás inšpirujeme.

Priraďovanie farieb

Hra trénuje rozpoznávanie a priraďovanie farieb, podporuje jemnú motoriku a precvičuje prvé počítanie. Vyberte si pokojne akýkoľvek motív, ktorý vaše dieťatko zaujme. Ako podklad zvoľte akúkoľvek kartónovú krabicu, alebo napríklad aj obal z #babylove plienok či kaší.

Plienky Premium babylove - veľ. 4 Maxi (8-14 kg) Jumbo Pack

Plienky Premium od značky babylove poskytujú vášmu dieťaťu spoľahlivú ochranu pred vlhkosťou počas dňa aj noci. Vďaka technológii absorpčných kanálikov zabezpečia rýchle absorbovanie tekutiny a postarajú sa o jej rovnomerné rozdelenie v celom jadre plienok. Plienky babylove Premium s pružnými zapínacími pásikmi sú hebké ako pierko a umožnia väčšiu voľnosť pohybu. Pre príjemný spánok detí i rodičov.

Môžete zvoliť farebný papier a tvary, rovnako ako ja, vystrihovať. Najprv som si nakreslila na biely papier obrysy šaša. Tie som rozstrihala na jednotlivé časti, ktoré som potom obkreslila na farebný papier. Alebo vytiahnite farbičky/fixky/farby a hor sa do kreslenia a maľovania. Zapojte fantáziu aj vy pri tvorení, nielen deti pri hraní.

My sme si zvolili 2 témy - žonglujúceho šaša a dopravnú verziu. Šašo veľmi nezaujal, keďže bol naplno zatienený dopravnou verziou. U nás totiž fičí všetko, čo má kolesá a motor. 🙂

Ak hľadáte ďalšie inšpirácie, ako deti kreatívne zabaviť, preskúmajte stránky blogu active beauty. Ja mám na zozname vecí, ktoré chcem v blízkej dobe vytvoriť, napríklad túto makramé dúhovú kľúčenku. Chystám zupckylovať kúsky vlny, ktorá sa mi povaľuje v skrini a vyrobiť si takúto peknú vec. Tak sa inšpirujte aj vy, vyrobte niečo pekné sebe, svojim deťom alebo blízkym. Pokojne aj ako darček k Vianociam, ktoré su, mimochodom, presne o mesiac ;)

Začni písať komentár...

Odošli