domib
3. jún 2019
175 

S RAJO-m v RAJI!

ZAČÍNAME

Keď som sa dozvedela, že ma spoločnosť Rajo vybrala na testovanie ich novinky - RAJO Chia nápojov, veľmi som sa potešila a to hneď z niekoľkých dôvodov:

1. rada skúšam nové veci,
2. rada píšem o nových veciach, ktoré skúšam,
3. rada raňajkujem, desiatujem... ehm, vlastne rada jem,
4. rada raňajkujem zdravo, desiatujem zdravo... ehm, vlastne rada jem zdravo,
5. rada zaraďujem do svojho uponáhľaného života veci, ktoré mi ho uľahčia.


Toto testovanie bolo teda pre mňa ako stvorené. Už nejaký ten čas som mamou a už nejaký ten čas sa snažím dostať naspäť do formy. Zároveň sa vo voľnom čase (ktorého je naozaj málo) venujem písaniu svojho blogu o veciach všedných i nevšedných, ktoré ma v materstve postretnú.

No a jednou z takých nevšedných vecí bolo, keď mi v jedno upršané poobedie zavolal kuriér, že má pre mňa zásielku. Na tom by nebolo nič nevšedné, veď kuriér je po mojom mužovi druhý chlap v poradí , ktorý mi volá najčastejšie. Ale nebudem odbočovať. Do rúk som dostala 3 balíčky Rajo CHIA nápojov, uhádli ste -  v 3 príchutiach:

ANANÁS,MANGO, POMARANČ

RÍBEZĽA, ČUČORIEDKA

JABLKO, BANÁN,ŠPENÁT

A testovanie sa mohlo začať!

Priznám sa, akonáhle som zabuchla dvere, vzala som nožnice a ešte predtým, ako som ich stihla pekne pokope odfotiť, ihneď som jeden musela ochutnať. No dobre, potom druhý aj tretí. K testovaniu som teda od začiatku pristúpila nazoaj zodpovedne.

Testovanie nápojov v 3 príchutiach trvalo približne dva týždne, zapojila som doň aj svojho muža, ochutnávali sme ich samostatne aj v kombinácii s inými potravinami a dali sme im šancu kdekoľvek a kedykoľvek. Ako testovanie RAJO Chia nápojov dopadlo? Chutilo nám? A čo ich zloženie? Odporučila by som ich ostatným? Čítajte ďalej a dozviete sa viac!

PRVÝ POHĽAD

Hovorí sa, že by sme nemali súdiť knihu podľa obalu, v tomto prípade RAJO Chia drink podľa fľaštičky. Tu však ide o výnimku a bude vám to povolené a prepáčené. RAJO nápoje majú naozaj na prvý pohľad príťažlivé, oku-lahodiace fľaštičky, ktoré sú vizuálne odlíšené podľa ich príslušnej píchute:

ANANÁS,MANGO, POMARANČ - žltá, oranžová

JABLKO, BANÁN,ŠPENÁT - zelená

RÍBEZĽA, ČUČORIEDKA - modrá, fialová.

Ak sa teda ponáhľate a nemáte v obchode čas čítať zloženie, farba vám napovie. Navyše vám fľašky výborne padnú do rúk a okrem toho sa z nich aj dobre pije.

CHUŤ

Čo je pri posudzovaní jogurtových nápojov dôležitejšie ako ich chuť? Všetky tri príchute ma prekvapili svojou sviežosťou. Prispelo k tomu ich dostatočné vychladenie v chladničke. Zatiaľ čo príchuť ANANÁS, MANGO, POMARANČ dominovala kyslastou chuťou, nápoj RÍBEZĽA, ČUČORIEDKA bol sladký, no nie príkry. JABLKO, BANÁN, ŠPENÁT asi poteší a prekvapí všetkých odporcov špenátu, ktorý tam takmer necítiť, pretože tu dominuje chuť jablka a banánu. Špenát je ale veľmi dôležitou zeleninou bohatou na železo.

RAJO Chia nápoj možno vypiť na tzv. ,,jedno posedenie". Častokrát sa mi totiž stávalo, že som nejaký jogurotvý nápoj piť začala, no nakoniec som ho nedopila, pretože toho bolo príliš veľa alebo mi tá chuť začala po čase prekážať.

Chuťovo nejde o smoothies alebo džús, ako by ste si mohli myslieť. Mieša sa tu lahodná chuť jogurtu so síce výrazným, ale nevtieravým podtónom jednotlivých druhov ovocia. Nápoj nie je príliš sladký ani kyslý. Chute sú výborne nakombinované a prepojené.

ZLOŽENIE

Priznám sa, že odkedy som sa stala mamou a zaujímam sa o zdravú výživu, čoraz častejšie si čítam zloženie potravín. Inak tomu nebolo ani teraz.

Vo všetkých troch príchutiach tvorí najväčší podiel zloženia jogurtový nápoj, celkovo 84 %. Ostatné zložky sú v prijateľnom zastúpení: napr. banánaové pyré (1,3 %), špenátové pyré (1 %), jablková šťava (1 %) v nápoji JABLKO, BANÁN, ŠPENÁT atď.

Všetky nápoje sú obohatené o tzv. CHIA semienka alebo aj semená šalvie aztéckej (Salvia hispanica) a to v pomere 1 %. CHIA sa za posledné roky stali fenoménom v zdravej výžive a stravovaní. Ide o tzv. superpotravinu. Obsahuje vysoký podiel Omega 3, vápnik, horčík, draslík, železo, proteín, vďaka čomu dodáva energiu počas náročného dňa. Je to aj účinný antioxidant, ktorý podporuje detoxikáciu organizmu a zároveň umožňuje chudnutie bez pocitu hladu.

Ja osobne si zvyknem na raňajky robievať CHIA puding alebo si semiačka večer namočím do obľúbeného smoothie, aby cez noc napučali. Tu som to však robiť nemusela a ušetrila som si tak čas aj energiu.

Jediná nevýhoda tohto nápoja a to, čo by mohlo niektorým spotrebiteľom prekážať, je fakt, že RAJO Chia nápoje obsahujú cukor. Každopádne, toto malé sladké previnenie by mohlo byť výrobcovi a následne aj nám konzumentom odpustené. Život si predsa treba osladiť. A prečo nie v tejto forme?

VYUŽITIE

RAJO Chia nápoje majú skutočne široké využite. Počas dvoch týždňov nám poslúžiil ako rýchle raňajky alebo ako sladká desiata počas kočíkovania. Taktiež si ich obľúbil aj môj manžel ako snack v práci, keď sa kvôli pracovnej vyťaženosti nestíhal poriadne najesť.

Ja som po nich častokrát siahla najmä v čase obeda, keď mi už skvŕkalo v bruchu, no obed sa ešte len varil. Taktiež som si ich zamilovala ako raňajky v miske obohatené o čerstvé ovocie, granolu a oriešky. Fantázii a využitiu sa medze naozaj nekladú!

ZHRNUTIE

RAJO Chia nápoje ma skutočne prekvapili svojou nevtieravou a lahodonou chuťou. Aj napriek pridanému cukru nie sú vôbec presladené a dominuje v nich chuť ovocia. Ich hlavná ingrediencia, CHIA semienka, je príjemným spestrením a zároveň výbornou superpotravinou, ktorá je zdraviu prospešná. Sú sladkou maškrtou, zdravými raňajkami aj prvou pomocou pre hladké brušká.

Už len si vybrať tú správnu príchuť!

Spoločnosti RAJO ďakujem za prejavenú dôveru a možnosť testovať tieto nápoje.

#test_rajo_chia #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli