V spolupráci s modrykonik.sk vám na vaše obrazovky prinášame jedinečný súdny proces vo veci nevernica Dominika versus produkty dmBio.
Vážená porota a ctihodné súdne zhromaždenie! Milé mamičky Modrého koníka!
Volám sa Dominika a nikdy v živote som si nekúpila žiadne potraviny v dm drogérii. Pýtam sa samej seba: "Som jediná na tejto spotrebiteľskej planéte?" Pravdupovediac, vždy som sa zamýšľala, prečo to tí ľudia vlastne robia. Veď prečo by som si omáčky, nátierky alebo múky kupovala v obchode s vložkami a pracími prostriedkami, keď si ich môžem normálne hodiť do košíka v hypermarkete? dmBio výrobky boli pre mňa iba zbytočne predražené módne výstrelky ,,bio" fajnových ľudí, ktorí iba preháňajú a chcú si dokázať, že oni nebudú kupovať potraviny v bežných reťazcoch. Že oni sú niečo viac a že ja do tejto kategórii ľudí určite nepatrím a ani nikdy patriť nebudem. Bodka.
Až kým...
...až kým som nebola odsúdená na 2-týždňové testovanie tohto parádneho balíka dmBio produktov. Testovanie to bolo v skutku úmorné. Rôznorodé. Chutné aj voňavé, lahodiace nielen jazyku, ale aj očiam, ovocné i zeleninové, od paradajok cez hríby až po mango, chrumkavé i zamatovo vláčne, teplé i studené, no čo je hlavné – kvalitné a zdravé.
Výrobky dmBio sú vyrobené z čisto Bio produktov, ktoré sú vhodné pre vegetariánov, vegánov, ľudí s potravinovými intoleranciami, ale i pre všetkých, ktorí si dajú záležať na tom, aby boli ich potraviny vyrobené trvalo udržateľným spôsobom.
V nasledujúcej recenzii by som vám rada predstavila jednotlivé produkty môjho dm balíčka a zároveň vám ukázala, ako som ich otestovala ja.
➔ dmBio Paradajkový kečup
dmBio paradajkový kečup som otestovala ako podklad pre moju cuketovú pizzu. Hoci ma niektoré mamičky upozornili, že kečup v žiadnom prípade na pizzu nepatrí, myslím, že dmBio paradajkový kečup môže svojou výraznou chuťou a hustou konzistenciou konkurovať ktorémukoľvek paradajkovému pretlaku, čiže svoju úlohu splnil na jednotku.
➔ dmBio Nátierka Shiitake šampióny
Shiitake nátierka prešla záťažovým testom s názvom ,,Prišla svokra". Hovorím si, super, v dome nič. Ani rožky, ani šunka. Potom mi trkne, že veď mne dnes prišiel balík, som zachránená. Snáď... Postavím sa medzi dvere a so sebavedomím level 50 hovorím: ,,Robila som dnes shiitake nátierku, ochutnáte?''
Natieram ražný chlieb týmto zvláštnym niečím, že bio, vegan, atď. To nemôže byť zlé!
Sebavedomo servírujem so zeleninou a polníčkom, pričom mám sucho v ústach, potia sa mi dlane... Ona odhryzne, žuje, nevypľula, prehltne... Fú, kríza zažehnaná, až kým neprišla otázka: ,,Dobré, ako si to robila? Daj recept."
Bola som odhalená. Vyťahujem z chladničky Shiitake nátierku a priznávam sa k trestnému činu zavádzania svokry. Tá šla v ďalší deň do dm-ky a kúpila si svoju Shiitake.
➔ dmBio Mangová nátierka
dmBio mangovú nátierku by som charakterizovala ako sladkú závislosť vzadu v chladničke alebo ako prvú pomoc v kuchyni. Doslova. Dôkazom je aj môj príbeh z kuchyne, vďaka ktorému vznikol Mini Mango Cheescake v pohári:
,,Tak som sa vám včera vychytila urobiť jablčník.Taký ten, čo musíte rozvaľkať spodok aj vrch, všade sa vám to lepí alebo trhá, drobí, nejde to potom preniesť na plech, a že finta váľkom… Aha, určite. Koláč, pri ktorom musia odísť všetci z domu, ak nechcú počúvať moje hysterické záchvaty. Všetko šlo podľa plánu, vygooglila som si babičkin jablčník, vajcia, maslo, múka, prvý fail - nemám už práškový cukor, nevadí, trstinovým nič nepokazím. Potom ma skoro vykotilo, keď som zistila, že nemám prášok do péčka. No stres, som nejaká dcéra cukrárky, ešteže mám sódu bikarbónu. Po počiatočných zmätkoch a nedôvere v samú seba (ale veď som nejaká dcéra cukrárky), som vymiesila parádne cesto, čo som nezabudla časozberom natočiť na video - mobilom v otvorenej kuchynskej skrini . Dokonca sa mi podarilo vyvaľkať obdĺžnik v tvare nepriľnavého plechu Gizky Oňovej, ktorý neprihorí (naozaj neprihorel). Ešte som to aj tým váľkom preniesla, všetko ok, spotené pazuchy, všade bordel, Tami chutila múka, ale dala som to. Na to už len postrúhať jablká a keďže som sa chcela vyhnúť ďalším sklamaniam a kuchynským depresiám, na vrch som radšej ušúľala mriežku. Po 35-tich minútach sa na mňa usmieval krásny, dozlatista upečený jablčník. Potom to prišlo... Po prvom zahryznutí som si povedala, že asi mám divný jazyk. Po druhom som už začala premýšľať. No a pri treťom hryze som si uvedomila, že žujem nejaký múčnik z podnikovej jedálne Jaslovských Bohuníc a nie babičkin jablčník z www.dobruchut.sk. Chuť síce bola, no dobrou by som ju nenazvala. Po dlhšom pátraní sme s mojou maminkou (cukrárkou) vypátrali pôvod tejto špecifickej chute chemickej zlúčeniny. Dominika totiž namiesto čajovej lyžičky sódy bikarbóny pridala nie dve, ani tri, ale možno aj celú polievkovú lyžicu tohto bieleho prášku. ,,Veď, to neuškodí'' je heslo môjho pečenia.
No a tak sa hodinu po tejto chemickej katastrofe (a po zmierení sa samej so sebou) zrodilo toto tu. Ako?
️Posekala som keksíky, čo som našla v skrini, zmiešala s roztopeným maslom, utľapkala na dno pohára. Na to navrstvila vymiešané mascarpone + tvaroh + dmBio mango nátierka, na to opäť keksíky a na to už len samotná mango nátierka , ktorá obsahuje až 75% manga a ku podivu žiadny cukor iba šťavu z agáve.
No a tak, za týchto dramatických okolností, z 5 surovín a za 5 minút, vznikol tento fajný mini mango CHEESCAKE v poháriku. A přitom taková blbost."
➔ dmBio vegánska omáčka a lá Bolognese
Vegetariánka zo mňa asi nikdy nebude. Veď viete - čerstvá morčacia šunka, chrumkavý špekáčik, veľkonočné rezne či hovädzia sviečková rozpadajúca sa na jazyku... No a vegánka už dupľom nie - mozzarella a vajcia na 560 spôsobov! Nikdy by som sa ich nevzdala.
To otrepané ,,nikdy nehovor nikdy'', sa mi ale zase raz potvrdilo v praxi s názvom Život s dieťaťom. Nikdy by som totiž nepovedala, že vegánska bolognese od dmBio prejde u nás doma tým najťažším testom hlavnej stravníčky - mojej dcéry, ktorá by zjedla aj tanier, keby mohla. A samým degustačným vrcholom bolo, keď danú omáčku dokonca zjedla s gnocchi z hokaido tekvice.
Na koniec obligátna otázka: ,,Dobre maminka navarila?''
Prázdny tanier a plné brucho boli dostatočnou odpoveďou.
➔ dmBio Chrumkavé krekry zvieratká so sezamom
➔ dmBio raňajky = Müsli s bobuľovým ovocím a Študentská zmes
➔ dmBio Ghee maslo
Ghee maslo som používala takmer pri príprave každého obedu či večere - napr. na zjemnenie brokolicovej krémovej polievky (obr.), či finálne dochutenie tekvicového rizota. No taktiež aj ako náhradu klasického masla v slaných pagáčikoch. Prekvapilo ma svojou jemnosťou a schopnosťou neprepáliť sa. Hoci je jeho cena vyššia ako cena bežného masla, určite som ho nepoužila poslednýkrát.
➔ dmBio Zmes na zeleninový bujón
➔ dmBio Zmes sypaného ovocno-bylinného čaju, brusnica jahoda
Milé publikum, vážený súd! Po dvoch týždňoch testovania, prezretí si dôkazového materiálu a spísania tejto recenzie, som sama so sebou dospela k verdiktu:
Priznávam sa - som vinná. Vinná z predčasného a bezdôvodného robenia úsudkov na základe vlastných predsudkov. Tak, ako to už majú ľudia vo zvyku vo všetkých sférach života. Produkty dmBio sú poctivo vyrobené potraviny, ktorých úlohou je na jednej strane priblížiť ľudí k zdravšiemu životnému štýlu a na strane druhej - nezabúdať ani na ich pôžitky a uspokojenie potreby chutného jedla. A v tom tkvie ich jedinečnosť!
Zdravo a chutne! Nie nadarmo je práve tento slogan heslom dmBio produktov. Po 2 týždňoch testovania som sa na vlastných očiach, jazyku a žalúdku presvedčila, že tieto produkty ozaj stoja zato a nie sú len ďalším marketingovým ťahom s cieľom zlákať spotrebiteľa sladkými rečami o zdravom stravovaní sa. Hoci je ich cena v porovnaní s bežne dostupnými potravinami v hypermarketoch vyššia (to je to, čo ma od ich kúpy asi odrádzalo najviac), tieto mnou otestované produkty ma presvedčili, že ich cena nie je neopodstatnená, práve naopak. Je adekvátna tomu, čo za ňu dostanete späť. Presvedčili ma svojou prirodzenou, no zároveň výraznou a lahodnou chuťou, bohatým a zdravým zložením (bez pridaného cukru, glutánu, farbív a konzervantov...), rôznorodosťou výrobkov, o ktorých som doposiaľ nepočula (shiitake nátierka), nápaditosťou (mango nátierka), praktickosťou (zmes na bujón) a najmä - pozitívnou odozvou mojich stravníkov - mojej rodiny.
Naozaj ľutujem, že výrobky dmBio som vyskúšala až teraz. Tak mi treba. No poznáte to - radšej neskoro ako nikdy. 🙂
A preto si s veľkou radosťou za tento hriešny priestupok udeľujem nepodmienečný trest kupovania takýchto, ale aj ďalších iných produktov dmBio, ktoré ma týmto testovaním presvedčili, že žiť sa dá zdravo a chutne. Doslova!
Týmto ďakujem Modrému koníku a dm drogérii za možnosť stať sa súčasťou testovania dmBio výrobkov.
Pripajam sa; vyborna recenzia 🌞👍
Super ja som prišla niektorým produktom z DM už dávno.Pracujem v At kupujem ich aj tam a viem akú chuť má bolognese omáčka na Sk a v At.Je v tom minimum rozdiel,ale ja chcem kupovať na Slovensku a preto bio produkty z DM chcem len odporučiť a určite rada odskúšané aj iné potraviny aj čo ste zverejnili.Takze nebojte sa nakupovať....😉
Super, ukradla som si 🙂
Parádna recenzia, som sa dobre pobavila. Asi si nejaké produkty kúpim. Tiež som to obchádzala a čudovala sa, načo to tam majú. Najmä som konzervatívna pri ochutnávani nových neznámych značiek a ako vidno, je to na moju škodu. Cena je vyššia, ale za kvalitu je adekvátna.
Super recenzia. Vitaj medzi nami, čo trávime v DM - ke viac času pred regálom s potravinami, ako pred tými s drogériou 😀
Inak rozdiel medzi sodou a PRDOPEC je popísaný tu
https://www.liana.sk/dobre-rady-od-liany/kypria...
POZOR! Ak v recepte použijeme sódu bikarbónu a žiadnu ďalšiu kyslú surovinu, neprebehne potrebná chemická reakcia a Váš koláč môže mať nepríjemnú chuť.
@juliaailuj1 hehe, nie je začo 🙂
@jarka_sobotiste jeeeej, ďakujeeeem
Začni písať komentár...
Parádna recenzia!