1 / 1

    p. Hajkova napisala viac knih, myslim, ze aj mama ma taku staru od nej a ryzovy nakyp mam odtial opisany:

    Ryžový nákyp

    400 g ryže, 4 vajcia, 60 g masla, ½ l mlieka, 120 g práškového cukru, vanilkový cukor, citrónová kôra, soľ, voda, 20 g hrozienok, ovocie

    Prebratú a umytú ryžu uvaríme do polomäkka. Potom prilejeme mlieko, posolíme a ryžu dovaríme na kašu. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme vychladnutú ryžu, postrúhanú citrónovú kôru, hrozienka a tuhý sneh. Zľahka premiešame, dáme polovicu na vymastený plech alebo do tortovej formy, pokryjeme ovocím a zakryjeme zbytkom masy. A upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom. Podávame s kompótom alebo ovocnou šťavou.

    23. feb 2022
    23. feb 2022
    23. feb 2022
    daria82
    autor

    Baby ste poklad. Ďakujem veľmi pekne.

    23. feb 2022

    a teraz som zistila ze mam doma od nej Tradicna kucharka a tam je tento recept. Ale teda vyskusany mam ten co som Ti dala vyssie a je vyborny.

    23. feb 2022

    @daria82
    Ten recept, co dala
    @ella_smella je z toho vydania, co si dala hore prebal.
    Tiez ju mam doma po starkej, aj s jej rukou pisanymi poznamkami a upravami k jednotlivym receptom.

    23. feb 2022

    @daria82 ak chceš dám ti celú knihu.

    23. feb 2022
    daria82
    autor

    @dusankomoj jeeej, dakujem

    24. feb 2022