Mne sa zdá tá večera nešťastne rozplánovaná. Málo zeleniny, síce širší výber, ale následne daných kusov položky málo. Už keď ponúkneš syr, vezme si 10 ľudí, jedenástky bude pozerať? Síce v reštaurácii by mali mať prehľad, ako sa im ponúka švédskych stolov míňa. Mne sa to ale zdá poddimenzované u niektorých položiek.
@danupas kolko to nacenili?
Mne sa to zdá málo..a napríklad ja by som nedávala pečené kolená a rebrá na svadbu.
Málo zeleniny, zbytočne veľa vyprážaného
Ja by som dala po 30 ks reznov aj syra, urcite viac grilovanej zeleniny aj salatu...10 porcii pre 60 ludi sa mi zda ozaj malo. Ryzu by som vypustila, k ziadnemu masu z ponuky sa nehodi. Aj kanapiek by som dala aspon 3 ks na osobu.
Moze sa Ti to zdat vela, ale je to malo napr. zeleniny urcite. Preto pri tych svedskych stoloch je zradne to, ze ludia zjedia viac ako 1 porciu. Lebo ked mas servirovane, kazdy dostane porciu. Takto zje clovek ak 2-3 porcie. Kamosovi sa to stalo na svadbe, ze niektori hostia zjedli ovela viac a museli im narychlo dorabat jedlo. Aj tie rezne, to nie su “velke” rezne ale take mensie. Radsej si over velkost toho masa, aby sa Ti nestalo, ze tam budu 5 cm kusky masa a niekto zoberie 5.
Máš dokopy 115 porcií jedla. Nemalo by to byť málo, my sme mali na švédskych stoloch tuším 3 porcie ale neviem či dobre pamatám. Lenže to máš tak blbo rozdelené, že sa zdá zo všetkého málo. Akože 5 kolien? Načo. Kašli na to, vypusti kolená, to isté syr 10ks je málo. Rebrá zas 10 porcií. Radšej pridaj na rezňoch. To di budú akurát pozerať do tanierov, že ten má syr a 15min po vyložení bufetov nie je. Ja by som pridala asi po 10 porcií na rezňoch, rebrách, syre. Prinajhoršom sa ti zvýši a nebudeš musieť 1-2 dni variť ale budeš spokojná, že je dosť všetkého
@danupas nechaj si poradiť v reštaurácii, majú skúsenosti a určite sa nebudú snažiť ušetriť tvoje peniaze,ale budú objektívny. Tu ti poradia baby podľa vlastných preferencií (veľa toho, málo tamtoho) a hlavne si uvedom, že na takýchto akciách sa nikdy netrafiš na 100% presne. Ale to je v poriadku,niečo nebude, tak si ľudia dajú niečo iné. Dúfam, že tam nebudeš mať ľudí, čo budú kontrolovať, či sa im ušlo s každého druhu kanapiek🤣
Ja osobne by som to inak rozlozila a najma pridala na pocte... Uz sme tak boli na oslave (sice nie svadba, ale velka oslava jubilea) - svedske stoly sa minuli ked este asi nie polovica hosti si nabrala a ostatok hosti sme boli bez vecere. Mozno sa ti to zda velao, mozno si myslis ze ved ludia vela nepojedia, ale nebehne tam par jedakov a mas po jedle. A ak bude niekto hladny, nebude rozmyslat ze si da len 1 reznik aby ostalo aj dalsim (teda mozno niekto to urobi, ale nesla by som na istotu). Reznov urcite za mna viac - kludne i raz tolko, ryzu vypustit ( je sice lahka na veceru, ale z tohto sa nehodi k nicomu). Zbytocne podla mna rebierka a pecene kolena - staci jedno z toho. Ale zalezi ma zlozeni hosti, nevieme co preferuju na jedenie, ty si ich musis poznat. Mas tam strasne malo zeleniny. 10ks salat mix - to je naozaj strasne malicko pri pocte 55 hosti. Za mna osobne radsej mensi vyber na pocet druhov ako vela druhov po par kuskoch.
@dusankomoj vieš čo práveže v reštauráciách kde sme to dávali naceňovať nám asi v 3 povedali že je to zbytočné veľa preto som aj prekvapená 🙂 u nás si dá každý skôr to mäso ako napr šalát ale skúsim to ešte nejako prehodnotiť.
Aj dosť koláčov budeme mat tak uvidíme.
Pevné verím že nie 😁
Dôležitá je aj otázka, kedy to bode podávané, to prvé je obed a druhé je večera?
podla mna je to strasne vela. uz len ked si zoberiete, kto zje pol litra kapustnice? a zeleniny je dost. neviem, kolko ludi realne by jedlo grilovanu zeleninu.
Podľa mňa malo. Do švédskych stolov sa ráta na svadbu 3 porcie na hlavu, čiže pri počte 50 ľudí by si mala mať v švédskych stoloch 150 porcií plus k tomu prílohy. To že niekto ti napíše že mu nechutí jesť je irelevantné, ani mne väčšinou a napriek tomu sa švédske stoly vždy vybrakovali, lebo niekto sa zas aj 3x otočí.
No a tie počty sú veru nešťastne. Radšej menej druhov a viac porcií toho.
za mna malo v polokach rezne urcite pridat atd
@danupas mne sa to zdá málo. U nás na svadbe sa aj postupne dokladalo, podnik bol na to pripravený. Mali sme aj rôzne šaláty (ovocne, zeleninové), obložené misy.... aj sme si domov zobrali 😁 najviac sli ovocne salaty. Svedske stoly boli cca o polnoci, večera bola sviečková s knedlami a hneď po sobáši sme mali niečo podobné, ako ty.
@kikappp
@markaterka
Malo v položkách alebo celkovo ? Lebo síce reznov je tam menej ale sú tam kolená a tie rebrá 🙂
Skúsim prehodnotiť tie počty
Mame okolo 7 deti z toho skoro všetky do 3 rokov
@danupas aj som si myslela, že svadba nieje odtucnovaci tábor,a ľudia tak nejako očakávajú vysmažené rezne😉 a ak nie,tak moja prababka mala krásnu vetu: sú ľudia, ktorým neulahodiš ani keby si im zo šípom (šípovou ružou) riť utrela!
52 + 2 porcie, pre 55-60 ľudí mi nejako nepasuje.
Tie kolená s rebrá budú klasické porcie v kuse, alebo nakrájané aby si mohli ľudia brat iba kúsok+ iný kúsok a urobiť zmes na tanieri ?
Lebo to by som radšej dala menší výber druhov a viac porcií. 2 šaláty sa mi zdá slabé, mohla by byť aj iná zelenina, podľa ročného obdobia kedy bude svadba, takže napr.pradajkovy, uhorkovy samostatne alebo nakladaná zelenina
@danupas a mas aj malo priloh, doteraz si spominam na jednunsvadbu z rodiny kde sme si zemiaky delili aby sa aspon par kazdemu uslo a detom sme sli do nedalekej restiky potom kupit hranolky
Nemas to dobre podelene...prvych 20 stastnych si vyberie co chce, dalsich 10-15ludi preberie co sa da a zvysok bude brat co ostalo...reznov je malo, kolena by som vyhodila uplne, syr ked chces nechat, treba pridať kusy..
V restauracii maju pravdu, objemovo je to vela, ale rozdelené úplne zle...priloh je malo, chyba mi tam aj maso na prirodno napriklad..
Kolená a rebrá by som ja napr.určite na svadbu nedávala.
To sú pre mňa jedlá na chatu, nie na svadbu.
Zeleniny za mňa málo...
Celkovo sa mi to nezdá.
Prídu prví, uchmatnú po dva rezne a zo zemiakov a ďalší čo ? Budú si pozerať po tanieroch..
Ja by som kolená nechala, rebrá zrušila, pridala rezne určite, aj toho čerstvého šalátu na 10porcii mi príde malo aj zemiakov pridala a ryžu asi zrušila. Možno tak pre deti by bola ryža ale keď píšeš že taki maličký všetci a o 9 stoly to už možno budú aj spať. Miesto ryže možno ovocný šalát 🙂
Kolena aj rebra su zbytocne. My sme mali rebra na svadbe a po nich sa zaprasilo. Pridaj si tam ku rebram kyslu kapustu. Inak, hlavnu veceru by som spravila normalne plny pocet porcii, nadiktovala dospele a detske porcie. Rezne sa ti minu, presne ako pise @zuzx. To su malicke rezne, takze tie mozes slahnut aj 40 z kazdeho... na nasej sli rezne ako prve a napr mne sa neusiel ani jeden... rebra viac menej len chlapi jedli. Grilovany syr by som tiez dala bud viac alebo vobec, stehna s ryzou dajme tomu. Ale grilovanu zeleninu by som asi vyhodila a bud z nej spravila zemiakovy salat (k reznom, ten mi tam chyba) a pridala by som salat este nejaky zeleninovy miesany, ovocny... zemiaky ako prilohy pridat, lebo tie sa ti hodia ku vsetkemu.
A este po com sa u nas zaprasilo boli bryndzove pirohy... na tie mi kazdy nadaval, ze na svadbu sa to nehodi🙄 a potkm kazdy este pirohy pytal🤭🤭
No veru možno zemiakový šalát ešte
Kanapky sú len na ochutnanie pri počte 100 ks pre 55 ĺudí.
Nás je 5-nikto z nás by si nedal kapustnicu, koleno, rebro.
Rezňov je málo.
Prijala by som niečo na prírodno s omáčkou napr-u nás ponukajú syrovú, hríbovú, šípkovú+kuracie mäso, ryža. A dávajú tiež kačacie stehná, kapustu, knedĺu, lokše-to sa vždy zje prvé.
Miesto kolena, rebra, by som pridala radšej pečené kura, stehná napr.
Ale-ak si poznáš ĺudí, vieš, čo jedávajú.
Náš najmladší napr.jeden čas by bol ochorný zjesť iba kurací rezeň, bez prílohy, kĺudne 4 kusy🤷♀️.
Inak čo sa týka šalát, tak to len treba mať prehľad či to vôbec v rodine jedia, u nás viem že by šlo skôr mäso ako šaláty, stále sme objednávali šaláty a tie sa vždy zvýšili a jedli sme ich väčšinou len my domáci
Porcii mas dost, ale ta ponuka je divna.
U nas sa jedli pirohy bryndzove so slaninkou, salat a rezne, ryza/zemiaky a sote/pecene stehna, knedla s kacicou a kapustou. Proste to menu bolo zostavene, ze ked ludia prisli k stolu, vedeli, co s cim si nalozit. Neboli kanapky ale syrove taniere a sunkove taniere /nie take klasicke, ale rolady atd/ a pecivo. Boli myslim 2 zeleninove salaty svieze a 1x grilovana zeleninu. Kapustnica isla na stol so svedskymi stolmi, niekto si rad da proste hlavne tu. Neviem sice u nas pocty, ale iste nic nechybalo, aj sa zvysilo. Mali sme 130 ludi, dakde mam aj pocty, ale kym to najdem.
Mne osobne v tvojom menu chyba iste nejake maso na stave aj skrz deti. Preco si nedate ponuky vypracovat v restauraciach? Maju skusenost. Ked chces bravcove kolena alebo rebra, daj iba jedno z toho a k tomu sa hodi nieco kysle, napriklad ta kapusta dusena alebo proste nieco podobne a vyber iba koleno alebo iba rebro.
@guiseppinka pirohy na východe nechýbajú na žiadnej akcií 😁
@michelle567 ano ano, ale zjedli sa ako prve. Na vychode by este museli povinne holubky dojst🤭🤭🤭
@danupas keďže je to až druhá večera, popritom sa jedia pagáče, koláče, torty, je toho až až. Ja z vlastnej skúsenosti by som nedávala kuracie stehná, zvyknú byť suché, ale radšej nejaké kuracie na prírodno so šťavou. Inak výber veľký
Ty si poznáš rodinu, vieš, čo majú radi, riad sa vlastným výberom.
@danupas kolená a rebrá vyhodiť, to je mastné na svadbu nepraktické. Pridať rezne aj bravčové aj kuracie. Dať nejaké mäso so šťavou. A pridať zemiaky alebo zemiakový šalát.
U nas svadba naposledy cca 80 ludi. Obed normalne - predjedlo, polievka, hlavne. Neskôr boli švédske stoly - koleno, to nikdy nesmie chýbať, mäso najrajane, rezne rôzneho typu, halušky, vyprážana cibuľa a ine, kuracie na voac sposobov, upečené, grilovane, baranie rohy, uhorky, šaláty - zeleninovy, vlassky, zemiakovy - ten sa minul hneď. Plus ešte ovocne misy. Celkovo 3 stoly boli plne a ziedlo sa toho dosť, co ostalo mali na druhy deň po svadbe. A ešte aj ryby tam boli na viac spôsobov.
za mna kolena a rebra uplne vypustit. nikto sa s tym mebude chces paprat a zamastit sa.
rebra su jedlo do ruky, uplne zle na svadbu.
koleno musi byt super upecene a naporcovane, nie vsetci to vedia, inak bude vysusene
Ryzu prec, zemiakov urcite pridat, ved tam polovica bude bez prilohy, malokto si da gril.zeleninu ako plnohodnotnu prilohu, skor si ju daju ako oblohu. Reznov je malo, syr ak chces, tak tiez pridaj ankolena,rebra daj prec.
Svokrovci mojej sestry na ich svadbe tiež vraveli, že 3 porcie na osobu je veľa. Ale nechali sa presvedčiť a nebolo to veľa. Áno, zvýšilo sa. Ale mali sme potom na obed. Prípadne dáš do mrazničky pár porcií. Ale hostia si budú mocť aj vybrať, nie len dojedať. Okrem toho máš 75 porcií hlavného jedla, ak nerátam syr a 60 porcií príloh. A osobne si myslím, že niektorí si naložia aj viac prílohy a zeleninu celkom vynechajú.
Ak bude na hlavne jedlo miniporcia bufet ti vseci vybrakuju za chvilu,ryzu mozes supnut k tej 1.veceri nech je pol ryza pol zemiaky
Z vlastnej skusenosti napisem, ze nikdy sa nespoliehaj na to, ze si kazdy nalozi jeden maly reznik a lyzicku prilohy. Nenalozi. Su ludia, ktori si ponakladaju plne taniere a este sa Ti 3x otocia. A nie, nepozeraju na to, ze ci sa ujde aj ostatnym.Tu Ti polovica zien napise,ze oni jedia malo, na svadbach im nechuti,ale toto mas len malu vzorku, ktora v reale sa tiez na tych svadbach/oslavach vyskytuje po menej.
Pre 55-60 ludi tam mas 40 priloh (lebo za prilohu ratam ryzu a zemiaky, nie zeleninu), takze sa moze stat,ze 20 ludi si nebude mat co nabrat, pretoze to bude zjedene.
U nas sa minule napriklad v praci stalo, ze sme mali posedenie a kolega doniesol pre 25 ludi 15 chlebickov, lebo urcite si niekto neda. No tak prisla kolegyna, ktora zjedla sama 5 a ostatni pozerali, ze hm, zoberiem, nezoberiem. Lebo ona nema stopku, ze dam si jeden, ked vidim, ze je to malo. Ona je znama tym, ze akekolvek jedlo, co nemusi platit tak zje enormne mnozstva. Napriklad polku kolaca, 3 porcie hlavneho jedla a pod.
@danupas urob si podla seba,čo máte vy radi...poznáš si svoju rodinu najlepšie,u nás taktiež viacej mäsa, hlavne rezne....podľa mňa máš toho dosť
Nechápem, prečo chce každý dat ryžu preč, však sa hodí k obidvom druhpm reznov a tiez ku grilovanym stehnam. Nehodi sa len ku kolenu a rebram. Kolená by som nechala, chlapom ulahodis, ale rebra by som dala preč. Jednak je to prplacka jest to, jednak sa z toho nenaješ, lebo je na nich malo mäsa a aj tak skončia ľudia pri tých reznpch. Ich počet by som zvýšila q takisto zeleninu, to je neskutpcne málo. Ináč celkovo keď to dáš dokopy, toho jedla nie je málo, len je to nestastne nakombinovane . Veľa druhov znamená, že mnohí budú chcieť ochutnať aj viac druhov (cp by mozno pri 3 druhpch neurpbili), tym pádom sa druhej polke už menej ujde. A čakať do polnoci na kapustnicu, no nič moc.
Radšej viac a zostane na druhý deň, nemusíš riešiť jedlo (ver mi, ze je to obrovská výhoda ísť na hotové na druhý deň po svadbe). Ale aby boli hostia na svadbe hladni, to sa nepatrí. Teraz pozeram, že rezník ma 75g, tak to je taky malinký reznik, to nemá ani desať deka. Tak v tomto prípade máš veru málo jedla
@blondiee83 suhlasim. To su take tir male rezniky detom akurat... dospeli si daju aj 3, aby sa z toho najedli
@blondiee83 och, rezerň s ryžou 🙈😃 to buď miluješ alebo nikdy nepochopíš 😁 jedine zemiaky k rezňu. Mne tam ryža sedí jedine k stehnám 😊
@blondiee83
@guiseppinka
Oni su schvalne take male, aby si ludia vzali aj z ineho masa/jedla, aj dolne kuracie stehna, vsak to moja dcerka da 2 iba sa zaprasi, ale teda bez prilohy. Takze kazdopadne plati ako uz sme viacere pisali... jedlo nerovnomerne rozlozene a aj malo pri tych gramaziach.
@riamia91 ja viem, len vysvetli to starej generacii, pre ktoru je vrchol jedla na svadbach rezen a salat a kuracie s broskynou🤣🤣🤣
@stentelse prvýkrát počujem taketo niečo. Dokonca aj k rybe je uplne normane dat si ryzu, tak neviem, prečo by to nešlo k reznu 😁
Je to úplne normálna a bežná kombinácia.
Vieš, kto nemá rád ryžu, ten si dá zemiaky, vsak tam su. Ale nedat ryzu a ponechat len jeden druh prilohy, cize bez možnosti vyberu, je vskutku obmedzujuce.
A napr.mnoho deti ma radšej ryžu ako zemiaky a vtedy co? A nie, nebudu deti o 21 spať. Jedine batoľatá a tie nejedia ani jedno, ani druhe
@blondiee83 prvykrat? Kym som nedosla do ba, som nevedela, ze sa rezen moze jest aj s ryzou. Za mna je to desna kombinacia🙈🤣🤣
@guiseppinka áno, prvýkrát 🙂
Oki, za teba to môže byt desna kombinácia, za mna zase uplne super. Mimpchpdom, nikto ta nenúti jest to tak 🙂 Ale nevidim dôvod prečo neakceptovat, že niekto to tak môže mať rád 😉
@blondiee83 mám expertku, ktorá pečenú kačicu je s ryžou🤷♀️. Kolegyňa iba so zemiakmi, ďalšia iba s lokšou...každý z nás má iné chute. Ja bežne doma robím ryžu+zemiaky, knedĺu+cestovinu atď. Každý si dá to, čo má rád. Ja tiež som ,,vyberavá,,-nemusím hovädzie, bravčové, údené🤔. Kĺudne si dám ryžu a zeleninu🙃
@guiseppinka
@blondiee83 ryza s kuratom alebo reznom je uplne v poriadku. Za mna too much bolo, ked som videla Poliakov jest vyprazany syr s ryzou....to bolo aj na mna dost :D
@muchotrafka298 tak to musím uznať, ze sa nehodí vôbec 😁
@blondiee83 alebo dalsie kombo vyprazany syr si davali do zemle...ako normalne ze u nas mas cigansku niekde na trhoch, tak oni si tam rvu ten syr.....a toto som ochutnala a nebolo to az take zle🙂
@muchotrafka298 asi sa stazovali, ze zemiaky s koperkiem uz boli moc dlho🤭🤭🤭 tak dali k syru ryzu🤭🤭🤭
@demartka
@blondiee83 preto som napisala, ze za mna... viem, ze niektorym to chuti. Len som fakt o tom 20 rokov nepocula... ale tak zase aj zemplin sam o sebe ma svoje specifika, ktore nikde inde na svk nie su... takze pohoda
@guiseppinka ja mam v rodine ludi, co nezjedia kura alebo rezen inac ako s ryzou. A nie sme z vychodu. Cize to je fakt len o preferenciach daneho cloveka.
@muchotrafka298 ved prave, ze to nie je kombinacia, ktora sa na vychode pouziva...
@demartka u nás doma u rodičov sa bežne jedla kačka s ryžou. Chovali ich a mali sme ju minimálne raz za týždeň. Neviem predstaviť jest ju stále s kapustou a knedlou/loksou. Pre nás nebola kačka "slávnostné" jedlo. Hydina ako hydina 😅
@blondiee83 ja si tiež myslím, že netreba ryžu dať preč. Ale ani k rezňu 😃 veľmi rozmýšľam ale ešte som ani rybu s ryžou nemala 😃 keď nemám zemiky, nerobím rybu 🤭 ale samozrejme je to tiež o zvyku. Mne to len nepasuje
ono sa to po jednom zda malo, ale ja sama na svadbach a plesoch nevladzem jest...je toho fakt hodne...hoci mozno za mna tych reznov malo...ak si niekto naberie dva, tak ani nehovorim. Ale mozem sa mylit a niekto si radsej da stehna a rebra..