@dada290 recept
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 2dcl vody, stipka soli, 70g palmarin, 120g pol.muka a 3 vajicka. KREM: 2,5dcl mlieko, 75g krys.cukor, 1/2 vanilkovy cukor, 50g pol.muka, 62g palmarin, 31g hera a lyzicka rumu.
POSTUP PRÍPRAVY
Tieto venceky sa podaria kazdemu 🙂 Je to velmi jednoduchy a rychly recept 🙂 Bola som aj na prezentacii ako sa venceky robia.
CESTO: Do hrnca dame varit vodu, sol a palmarin. Ked zacne vriet a palmarin sa rozpusti, tak pridame muku a vymiesame pokial sa cesto nespoji. Nechame vychladnut a po jednom pridavame vajicka a z mixerom vymixujeme. Cesto naplnime do vrecuska a tvarujeme venceky na plech s papierom na pecenie. 2 vrstvy tocime na seba. Peciemi vo vyhriatej rure 200°C - 27min. Venceky dost narastu, tak ich treba davat trosku dalej od seba 🙂 Su krasne mekucke.
PLNKA: Dame si do hrnca varit mlieko, cukor kryst. aj vanilkovy. Ked zacne vriet pridame muku a velmi rychlo miesame aby nam nevznikli hrudky. Vznikne nam husta kasa, ktoru nechame vychladit a potom spojime masla s rumom a s mixerom vymiesame.
Ked venceky trosku vychladnu, tak ich napoly prerezeme a naplnime plnkou na to mozme nastriekat slahacku a pocukrovat praskovym cukrom.
@danka54 Tento recept je z MMB,len plnku robievam inu.Uvarim si hustejsi puding,vanilkovy a cokoladovy,mascarpone si rozdelim na polovicu.polku pridam k vychladnutej vanilkovej zmesi druhu k coko zmesi a premiesam do hladka,k tomu pridam este vyslahanu slahacku a ked treba dochutim praskovym cukrom,kvapkou rumu,podla chuti.Robim to tak od oka...🙂
velmi chutne vizeraju,,,,,
mohla by som poprosit recept dakujem