na korpus potrebujeme:
4 vajíčka
200g práškového cukru
150ml oleja
100ml horúcej vody
250g hladkej múky
1 prášok do pečiva
3ČL kakaa.....
Z bielkov a 100g cukru vyšľaháme sneh....žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom...potom pridáme olej, vodu, múku s kypriacim práškom....premiešame...nakoniec primiešame sneh z bielkov... POSTUP MRAMOROVANIA : keď máme zamiešané biele cesto, tak do menšej misky treba odobrať 1/3 cesta a primiešať tam kakao. A teraz potrebujeme dve polievkové lyžice. Do stredu tortovej formy dáme jednu lyžicu kakaového cesta, druhou lyžicou naberieme biele cesto a dve lyžice dáme do stredu kakaového cesta vo forme a zase jednu lyžicu kakaového do stredu na to dve lyžice bieleho cesta až minieme všetko cesto. Dávame stále len do stredu a cesto sa samé pekne roztečie a vytvorí kruhy. A už len šup do trúby. Pečieme na 150 stupňov cca 60 minút
jej tato je nadherna, aky korpus pouzivas resp . aky mas zakladny postup na tortu mozes dat recept? dik