1 / 1

    Stychto kvetov sa robi sirup?🙂

    20. máj 2021
    dadka75
    autor

    @datanka Áno, a je výborný... ja ho buď robím čistý len zo sedmokrások, alebo rôzne miešam... zádušník, púpava, žihľava... všetko nám to rastie v záhrade, tak využívam 🙂

    20. máj 2021

    Wau.... nerušila som že zo sedmokrások sa dá robiť sirup....skoda že dnes pokosili travnik

    20. máj 2021

    @dadka75 ja som robila z púpavy cez víkend

    20. máj 2021

    @dadka75 akú dávku robíš zo sedmokrások?

    20. máj 2021

    A to ako chutí? Kozmetika Manufaktura má edíciu sedmokrásky a vonia úžasne.

    20. máj 2021
    dadka75
    autor

    @sasulka19 Ešte môžu vyhnať... Ja idem už na tretiu dávku. Muž už 3x kosil a stále kvitnú

    20. máj 2021
    dadka75
    autor

    @hygienka Podľa toho, koľko sa mi chce zberať 🙂 Ale ja popri tom zbieram aj zádušník, rastie nám to jedno v druhom a tento rok som robila len mix.

    20. máj 2021

    @dadka75 je skvelá aj do cajika

    20. máj 2021
    dadka75
    autor

    @kikiballa Nám to veľmi chutí. Robievam buď čistý, alebo mixnutý so zádušníkom a púpavou (kvitnú spolu). Ide tam cukor a kyselina citrónová, takže kyselkavo - tak osviežujúco... Podľa toho, koľko cukru tam ide... Ja to robím od oka, takže každá várka je iná. Niektorá sladšia, iná kyselšia...

    20. máj 2021
    dadka75
    autor

    @lujzamisko Ja som si trochu posušila, ale u nás bylinkový čaj pijem len ja, viac ide sirup... V lete keď je horúco sa to všetko vypije... Mám cca 15 fliaš a min ešte raz toľko plánujem... Neskôr aj bazu budem robiť, tú máme za plotom

    20. máj 2021

    @dadka75 aký je postup? ako pri bazovom sirupe? zaliať prevarenou vychladnutou vodou a nechať lúhovať? potom zohriať a rozpustiť cukor?

    20. máj 2021

    Wau, taký dvor mať ❤️❤️

    20. máj 2021
    dadka75
    autor

    @viki128 Dakujem. Toto je len cast, tu sa len kosi... Ja mam este na robotu 3x tolko 🤦🏼‍♀️🤣

    20. máj 2021
    dadka75
    autor

    @ela222 Ano, presne. Ja aj ocisteny citron davam k tomu luhovat na 24 hod cca. Potom necham prejst varom, cukor a kys. citronova podla chuti. Horuce lejem do flias, konzervanty nedavam

    20. máj 2021