cvetka
27. nov 2020

Vianoce

Zaciname...

Chcem sa spýtať to už máte upečené teraz na vianoce ja rozmýšľam či už môžem teraz začať piecť suché ďakujem

4. dec 2020
cvetka
autor

@6912zuzana
3 tyždne pred Štedrým dňom:medovniky,perniky,zázvorníky,vanilkové roźky,medvedie labky a kokosové pećivo
2 tyźdne pred.....linecke pečivo
1 tyźden pred.....nepečene kolačiky,náplne,polevy
1 deň pred.......vianočka
na Štedrý deň:jablkový závin

4. dec 2020

nedáš prosím recept na medovníky a linecké pozliepané lekvárom? Ďakujem 🙂

11. dec 2020
cvetka
autor

@anastazia5

Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (100ks)
POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK🙂 ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).
Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.
TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka.

Linecke (40ks)

POTREBNÉ PRÍSADY

420g,hladkej múky,140g práskového cukru,280g másla,2 žltka
lekvar,
praskovy a vanilkovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY
Všetko spracujeme.Nechame odlezat cez noc.Vyvalkame na hrubku 2mm a mozete vykrajovat.Pecieme na 180°C.Nechame na plechu vychladnut a zlepujeme lekvarom a posipeme praskovym cukrom s vanilkovym cukrom

12. dec 2020

@cvetka super, ďakujem este raz ☺

12. dec 2020

@cvetka čiže parížske rožky už môžem piecť, aj ich naplniť?

17. dec 2020

Pridám sa

17. dec 2020
cvetka
autor

@alenkabaj musia tyźden odlezat

17. dec 2020

@cvetka a dáš mi na ne recept pls? Ja som ich len raz robila

17. dec 2020
cvetka
autor

@alenkabaj
250g orechov
500g práškového cukru
6 bielkov
40g hládkej múky
50 ml vody
Bielky rozšľahame,postupne pridáme cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia.Odstavíme z ohňa,primiešame múku,orechy a vodu.Hmotu dáme do vrecúška a na pomastený plech striekame ozdobným nadstavcom rožky.Pečieme v rúre vyhriatej na 150-170°C.Po vychladnutí nastriekame na usušené rožky plnku a namáčame ich do čokoládovej polevy.

Plnka: 6 žltkov,6PL práškového cukru,3PL kakaa,250 g masla

Žľtky s cukrom a kakaom šľaháme nad parou do zhustnutia.Do vlažnej hmoty pridáme maslo,necháme vychladnúť a dobre vyšľaháme

Poleva: 200g čokolády na varenie,100 g stuženého tuku Cera

17. dec 2020

@cvetka ďakujem

17. dec 2020
19. dec 2020

Dievcata, dajte mi pls naj recept na rumove gule obalovane v kokose. Recepty sa roznia: salko, alebo iba rozdrvene piskoty a dzem...

21. dec 2020
cvetka
autor

@marthuska
250 g dětské piškoty
50 ml rum
100g zavařené třešně
50ml pomerančovu šťavu
100g mleté vlašske ořechy
120 ml voda
30 g kakao
100g máslo
100g moučkový cukr
100g mléčnou čokoladu
Dětské piškoty rozmixujeme,přidáme rum,pomerančovou šťavu,vlašske ořechy,vodu,kakao,rozpuštěné maslo,moučkový cukr a rozpuštěnou mléčnu čokoladu a promíchamé.Připravenou masu necháme chvíli otstát,aby sa všichny chutě propojily a
následně odebíráme menší kousky a děláme kuličky,obalíme v kokosu a ukládáme je do papíerových košičků.

21. dec 2020

@cvetka dakujem no vidis zase iny recept🙂) ze aj rozpustiť coko. Dik

21. dec 2020