mňam, sliny mi tečú 😂 aká je to omáčka prosím? 🙂
BRATISLAVSKE PLIECKO
Na oleji som osmahla mäsko v celku, nech sa zatiahne, pridala som nakrájanú cibuľku a kozku zo slaniny ( môže, nemusí byť), potom som pridala paradajkové pyré a podliala vodou a nechala dusiť pokiaľ mäso nebolo mäkké. Keď bolo mäso mäkké, pridala som na kocky nakrájanú mrkvu + petržlen. Ku koncu som dala nakrájanú kyslú uhorku a čerstvý hrášok. Nechala som nech sa ešte spolu povari všetko . Mäkké mäsko som vytiahla bokom a do omáčky som naliala mlieko. A hneď za tým som yo zahustila zatrepkou ( voda + múka) dochutila som solou, horcicou a citronovou šťavou. A ešte som tam priliala trocha vody z kyslých uhoriek. Nechala prejsť varom a podávala. Kľudne k tomu môže ísť aj knedľa a bravčové mäsko. Ja som použila hovädzie.🙂
Môžem poprosiť recept, vyzerá to skvelo