INGREDIENCIE 185 ml mlieka 1 hrnček špaldovej múky 1 vajce 50 g kokosového oleja 1 PL vanilkového cukru 2 ČL prášku do pečiva štipka soli
POSTUP 1.Pozn. 1 hrnček = 250ml. 2.Vaječný bielkok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme sneh. V nádobe zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, žĺtko, soľ, prilejeme roztopený kokosový olej a najlepšie mixérom vymiešame. 3.Do tejto hmoty potom zľahka vmiešavame sneh z bielka. Hustotu cesta korigujeme mliekom, ak sa nám zdá trošku husté alebo múkou, ak je redšie. 4.Plochy wafľovača najprv potrieme troškou oleja, aby sa nám cesto nepripálilo a wafle sa ľahko vyberali. 5.Wafľovač necháme rozpáliť a pomaly nalejeme cesto. Treba vziať do úvahy, že cesto vo wafľovači ešte podrastie a preto ho netreba dávať príliš veľa, inak vytečie. 6.Pečieme do zlatista. Z cesta vyjde 5-6 waflí.
INGREDIENCIE
185 ml mlieka
1 hrnček špaldovej múky
1 vajce
50 g kokosového oleja
1 PL vanilkového cukru
2 ČL prášku do pečiva
štipka soli
POSTUP
1.Pozn. 1 hrnček = 250ml.
2.Vaječný bielkok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme sneh. V nádobe zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, žĺtko, soľ, prilejeme roztopený kokosový olej a najlepšie mixérom vymiešame.
3.Do tejto hmoty potom zľahka vmiešavame sneh z bielka. Hustotu cesta korigujeme mliekom, ak sa nám zdá trošku husté alebo múkou, ak je redšie.
4.Plochy wafľovača najprv potrieme troškou oleja, aby sa nám cesto nepripálilo a wafle sa ľahko vyberali.
5.Wafľovač necháme rozpáliť a pomaly nalejeme cesto. Treba vziať do úvahy, že cesto vo wafľovači ešte podrastie a preto ho netreba dávať príliš veľa, inak vytečie.
6.Pečieme do zlatista. Z cesta vyjde 5-6 waflí.