Postup: Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Pridáme mak. Odložíme bokom. Vajcia našľaháme s cukrom. Pridáme smotanu, olej a prešľaháme. Nastrúhame jabĺčka rovno do misy. Nemusíme ich šúpať.
Potom prisypeme všetky sypké suroviny. Premiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.
Pečieme pri 180 stupňoch 35 - 40 minút. Kontrola špajľou. Rúru vypneme a necháme aspoň 10 minút ochladiť pri otvorených dvierkach. Potom kraje nožom oddelíme od tortovej formy. Oddelíme obruč a preložíme koláč na mriežku a necháme úplné vychladnúť.
Ingrediencie:
(rozpis na formu o priemere 24 cm)
2 vajcia
70 g trstinového cukru
200 ml kyslej smotany (ja som dala biely jogurt)
50 ml kokosového oleja
nastrúhaná kôra z 1 citróna
150 g špaldovej múky (pol bielej,pol celozrnnej)
100 g nemletého maku
1 KL sódy bikarbóny
1/2 KL prášku do pečiva
štipka soli
2 jablká
Postup:
Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Pridáme mak. Odložíme bokom.
Vajcia našľaháme s cukrom. Pridáme smotanu, olej a prešľaháme. Nastrúhame jabĺčka rovno do misy. Nemusíme ich šúpať.
Potom prisypeme všetky sypké suroviny. Premiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.
Pečieme pri 180 stupňoch 35 - 40 minút. Kontrola špajľou. Rúru vypneme a necháme aspoň 10 minút ochladiť pri otvorených dvierkach. Potom kraje nožom oddelíme od tortovej formy. Oddelíme obruč a preložíme koláč na mriežku a necháme úplné vychladnúť.