548 / 552
    Lahodný makový koláč s domácim kakaovým jogurtom

    Ingrediencie:
    (rozpis na formu o priemere 24 cm)

    2 vajcia

    70 g trstinového cukru

    200 ml kyslej smotany (ja som dala biely jogurt)

    50 ml kokosového oleja

    nastrúhaná kôra z 1 citróna

    150 g špaldovej múky (pol bielej,pol celozrnnej)

    100 g nemletého maku

    1 KL sódy bikarbóny

    1/2 KL prášku do pečiva

    štipka soli

    2 jablká

    Postup:
    Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Pridáme mak. Odložíme bokom.
    Vajcia našľaháme s cukrom. Pridáme smotanu, olej a prešľaháme. Nastrúhame jabĺčka rovno do misy. Nemusíme ich šúpať.

    Potom prisypeme všetky sypké suroviny. Premiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.

    Pečieme pri 180 stupňoch 35 - 40 minút. Kontrola špajľou. Rúru vypneme a necháme aspoň 10 minút ochladiť pri otvorených dvierkach. Potom kraje nožom oddelíme od tortovej formy. Oddelíme obruč a preložíme koláč na mriežku a necháme úplné vychladnúť.

    2. feb 2018