@mirka_goga paci sa 🙂
Suroviny:
5vajec
70g trstinoveho cukru
70g xylitolu
200g mleteho maku
50g mandlovej muky ( alebo pomletych mandli )
stava z 1 limetky
1 CL bourbon vanilky
1 dcl kokosoveho oleja - rozpusteneho
0,5 dcl vody
1/2 bal.pdp
2 hrste vykostkovanych visni
kokosovy olej a kokos na vymazanie a vysypanie formy
Postup:
Zltky vymiesame s cukrom, xylitolom a s vanilkou do hladkej masy. Pridame olej, vodu, mak, pdp, mandlovu muku, stavu z limetky a premiesame. Z bielkov vyslahame sneh, ktory opatrne zapracujeme do cesta. Cesto nalejeme do vymazanej a kokosom vysypanej formy a nasypeme visne, ktore jemne pozatlacame do cesta. Pecieme pri 180°C asi 40min., mne sa piekla dlhsie, zalezi od rury.
@catherine63 dakujem a co je ten xyliton?
@mirka_goga xylitol je sladidlo,brezovy cukor,môžeš nahradiť aj trstinovým...
@catherine63 oki, dakujem 🙂
mozem poprosit receptik? dakujem