Postup: V jednej miske som si zmiešala múku, kakao, škoricu, zázvor, klinček, soľ, jedlú sódu a prášok do pečiva. V druhej miske som vymiešala ručne metličkami kokosový cukor s kokosovým olejom. Potom som pridala vajce, med, rozpustenú čokoládu a znova dobre vymiešala.
Do mokrej zmesi som postupne pridávala múku a miešala (nedávajte múku naraz, cesto by malo byť tuhšie, ak sa vám lepí, pridajte viac múky). Cestom som plnila formicky na medvedie tlapky. Piekla som cca 7 minút pri 180 stupňoch. Ešte horúce som ich vyklopila a obalovala v zomletom trstinovom cukre.
Suroviny:
špaldová múka hladká 3 a 1/4 šálky
práškové kakao 1/3 šálky
rozpustený kokosový olej 1/2 šálky
kokosový cukor 1/2 šálky
med/javorový sirup/agave 1/3 šálky
mletý zázvor 2ČL
mletá škorica 2ČL
mleté klinčeky 1ČL
jedlá sóda 1ČL
kypriaci prášok do pečiva 1ČL
soľ 1ČL
vajce 1ks
nasekaná kvalitná horká čokoláda 50g
Postup:
V jednej miske som si zmiešala múku, kakao, škoricu, zázvor, klinček, soľ, jedlú sódu a prášok do pečiva. V druhej miske som vymiešala ručne metličkami kokosový cukor s kokosovým olejom. Potom som pridala vajce, med, rozpustenú čokoládu a znova dobre vymiešala.
Do mokrej zmesi som postupne pridávala múku a miešala (nedávajte múku naraz, cesto by malo byť tuhšie, ak sa vám lepí, pridajte viac múky). Cestom som plnila formicky na medvedie tlapky. Piekla som cca 7 minút pri 180 stupňoch. Ešte horúce som ich vyklopila a obalovala v zomletom trstinovom cukre.