452 / 552
    celozrnné špagety so syrovo-špenátovou omáčkou

    Suroviny na omacku :
    kuracie prsia
    cibula
    cesnak
    olivovy olej
    sol
    mlete cierne korenie
    kukurica
    baby spenat
    ryzova smotana
    gazdovsky syr ( balkansky typ )
    trochu syra philadelphia alebo luciny
    cerstve oregano
    tapiokovy skrob

    Postup:
    Cestoviny uvarime v osolenej vode.
    Na olivovom oleji orestujeme cibulku a cesnak, pridame nakrajane kuracie prsia a tiez chvilu orestujeme. Osolime, okorenime. Podlejeme troskou vody a podusime.
    Zatial si na rozohriatej panvici nechame zvadnut spenat podliaty troskou vody, pridame ryzovu smotanu zmiesanu s troskou tapiokoveho skrobu a nechame zredukovat. Nakoniec posolime a rozmixujeme ponornym mixerom. Prelejeme k masu, pridame kukuricu, lucinu a syr, nechame prevriet, pridame nasekane oregano a po par minutach odstavime z plamena.

    20. sep 2016