447 / 552
    špenátový wrap plnený kuracími prsiami

    Suroviny: 2 porcie
    Tortila:
    2 salky cerstveho baby spenatu
    1/2 salky hladkej spaldovej muky
    1 PL olivoveho oleja
    1 CL susenej bazalky ( ja som dala cerstvu )
    1/2 CL soli
    voda

    Plnka:
    100g kuracich prs
    1 PL jemneho tvarohu
    1 PL Luciny
    1 CL granulovaneho cesnaku
    3 cherry paradajky
    3 salatove listy
    5 koliesok uhorky
    sol

    Postup:
    Najskor pripravime tortilu. V miske zmiesame muku, bazalku, sol a olivovy olej. Potom na panvici spolu s vodou sparime spenat a pridame ho do misky s mukou. Cesto vypracujeme rukami. Vznikne tuhsie nelepive cesto. Zabalime ho do potravinarskej folie a dame odpocivat do chladnicky.
    Kuracie prsia nakrajame na rezanceky. Opecieme na panvici na troche olivoveho oleja. Zeleninu nakrajame. Vedla v miske vymiesame tvaroh, Lucinu, granulovany cesnak a sol.
    Cesto vyberieme z chladnicky a na pomucenej doske ho na tenko rozvalkame, potom opecieme na suchej panvici ( z kazdej strany asi 2min ). Tortilu nechame vychladnut v mokrej utierke, aby zmakla. Potom ju potrieme tvarohovou zmesou, poukladame maso a zeleninu a zabalime.

    3. sep 2016