444 / 552
    brownies s čučoriedkami z cícerovej múky

    Suroviny:
    1 šálka cícerovej múky
    ½ šálky karobu
    ½ šálky cukru (z kokosových kvetov alebo iný)
    2 lyžičky vínneho kameňa (prášok do pečiva bez fosfátov)
    štipka soli
    štipka vanilky
    ¼ šálky uvarenej kávy (pre deti použite špaldovú kávu alebo len teplú vodu)
    3 lyžice kokosového oleja
    3 vajcia
    2 hrste nasekanej čokolády
    cca 200 g čučoriedok (alebo iného ovocia)

    Postup:
    Najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, kakaový prášok, štipku soli, vanilky a vínny kameň. V druhej miske rozmiešame celé vajcia s tekutým kokosovým olejom. Pridáme suchú zmes, prilejeme kávu a zamiešame. Na záver pridáme čučoriedky, nasekanú čokoládu, premiešame a cesto vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-20 minút, koláčik môže byť vo vnútri trošku “nedopečený”.

    23. aug 2016