Suroviny: 1 šálka cícerovej múky ½ šálky karobu ½ šálky cukru (z kokosových kvetov alebo iný) 2 lyžičky vínneho kameňa (prášok do pečiva bez fosfátov) štipka soli štipka vanilky ¼ šálky uvarenej kávy (pre deti použite špaldovú kávu alebo len teplú vodu) 3 lyžice kokosového oleja 3 vajcia 2 hrste nasekanej čokolády cca 200 g čučoriedok (alebo iného ovocia)
Postup: Najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, kakaový prášok, štipku soli, vanilky a vínny kameň. V druhej miske rozmiešame celé vajcia s tekutým kokosovým olejom. Pridáme suchú zmes, prilejeme kávu a zamiešame. Na záver pridáme čučoriedky, nasekanú čokoládu, premiešame a cesto vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-20 minút, koláčik môže byť vo vnútri trošku “nedopečený”.
Suroviny:
1 šálka cícerovej múky
½ šálky karobu
½ šálky cukru (z kokosových kvetov alebo iný)
2 lyžičky vínneho kameňa (prášok do pečiva bez fosfátov)
štipka soli
štipka vanilky
¼ šálky uvarenej kávy (pre deti použite špaldovú kávu alebo len teplú vodu)
3 lyžice kokosového oleja
3 vajcia
2 hrste nasekanej čokolády
cca 200 g čučoriedok (alebo iného ovocia)
Postup:
Najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, kakaový prášok, štipku soli, vanilky a vínny kameň. V druhej miske rozmiešame celé vajcia s tekutým kokosovým olejom. Pridáme suchú zmes, prilejeme kávu a zamiešame. Na záver pridáme čučoriedky, nasekanú čokoládu, premiešame a cesto vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-20 minút, koláčik môže byť vo vnútri trošku “nedopečený”.