Suroviny: 1 šálka mletého maku 1/3 šálky trstinového cukru ½ šálky karobu 1 stredne veľká cuketa 3 vajcia ¼ šálky kokosového oleja ½ lyžičky škorice ½ lyžičky vanilkového extraktu ½ vrecúška vínneho kameňa (prášok do pečiva bezfosfátový) hrsť nasekaných mandlí čučoriedky na ozdobu
Postup: Cuketu ošúpeme a nastrúhame alebo rozmixujeme na kašu. Pridáme všetky ostatné zložky, kokosový olej pridávame rozpustený a najlepšie na úplný záver. Cesto nalejeme do formy, poukladáme čučoriedky a dáme piecť na minimálne hodinu pri 180st. Cesto skúšame špáradlom, keď sa nelepí, je hotový. Pečenie môže trvať aj dlhšie, preto treba cesto špáradlom kontrolovať.
Suroviny:
1 šálka mletého maku
1/3 šálky trstinového cukru
½ šálky karobu
1 stredne veľká cuketa
3 vajcia
¼ šálky kokosového oleja
½ lyžičky škorice
½ lyžičky vanilkového extraktu
½ vrecúška vínneho kameňa (prášok do pečiva bezfosfátový)
hrsť nasekaných mandlí
čučoriedky na ozdobu
Postup:
Cuketu ošúpeme a nastrúhame alebo rozmixujeme na kašu. Pridáme všetky ostatné zložky, kokosový olej pridávame rozpustený a najlepšie na úplný záver. Cesto nalejeme do formy, poukladáme čučoriedky a dáme piecť na minimálne hodinu pri 180st. Cesto skúšame špáradlom, keď sa nelepí, je hotový. Pečenie môže trvať aj dlhšie, preto treba cesto špáradlom kontrolovať.