Postup: Na olivovom oleji orestujeme cibulku, potom pridame na kocky nakrajane zemiaky a patizon. Par minut restujeme. Potom zalejeme vyvarom, privedieme k varu a chvilu varime do zmaknutia. Cast vyvaru zlejeme, mixneme ponornym mixerom, pridame smotanu, koreniny a opat privedieme k varu. Nakoniec dochutime pretlacenym cesnakom. Podavame s par kvapkami olivoveho alebo tekvicoveho oleja a s nasucho orestovanymi tekvicovymi semiackami.
Suroviny:
patizon
zemiaky
cibula
olivovy olej
vyvar / cista voda
ryzova smotana
cesnak
sol
mlete cierne korenie
mlety muskatovy orech
mleta rasca
oregano
Postup:
Na olivovom oleji orestujeme cibulku, potom pridame na kocky nakrajane zemiaky a patizon. Par minut restujeme. Potom zalejeme vyvarom, privedieme k varu a chvilu varime do zmaknutia.
Cast vyvaru zlejeme, mixneme ponornym mixerom, pridame smotanu, koreniny a opat privedieme k varu. Nakoniec dochutime pretlacenym cesnakom. Podavame s par kvapkami olivoveho alebo tekvicoveho oleja a s nasucho orestovanymi tekvicovymi semiackami.