390 / 552
    čokoládovo-pomarančové muffiny

    Suroviny:
    1 a 1/3 salky hladkej spaldovej muky
    1/2 salky jemnych ovsenych vlociek
    3/4 salky cerstvej pomarancovej stavy
    1 salka syru ricotta
    1/3 salky kakaa
    1/2 salky trstinoveho cukru
    kusky horkej cokolady
    2 PL nastruhanej kory z pomaranca
    2 PL medu
    1 CL skorice
    3 PL kokosoveho oleja
    2 vajcia
    1 pdp

    Postup:
    V miske zmiesame ricottu, vajcia, kokosovy olej, cukor, med, stavu a koru z pomaranca.
    V druhej miske zmiesame spaldovu muku, ovsene vlocky, kakao, pdp a skoricu. Suchu zmes primiesavame do mokrej, kym sa vsetko nespoji.
    Muffinove kosicky plnime asi do troch stvrtin. Na vrch nasypeme kusky horkej cokolady.
    Pecieme 30-35min. pri 200°C.

    25. nov 2015