377 / 552
    pšenový nákyp s jabĺčkami

    Suroviny:
    1 a 1/2 salky psena
    1 a 1/2 salky vody
    1 a 1/2 salky kokosoveho mlieka
    4 vacsie jablka
    4 vajcia
    4 PL medu
    2 PL kokosoveho oleja
    1 CL mletej skorice
    1 CL vanil.extraktu
    3 hrste hrozienok
    3 hrste nasekanych lieskovcov

    Postup:
    Lieskovce nasekame na kusky a opecieme na suchcej panvici. Jablka osupeme a nahrubo nastruhame. Pseno 3x preplachneme vriacou vodou.
    Do hrnca dame vodu, kokosove mlieko, med, skoricu , vanil.extrakt a pseno. Za obcasneho miesania varime 15-20min. Do vychladnuteho primiesame zltka, hrozienka, orechy, kokosovy olej a jablka. Zapekaciu misu vymastime alebo vystelieme papierom na pecenie a zmes pridame do misy. Zapekame 30min. pri 180°C.
    Vyslahame sneh z bielkov. Pred dopecenim ho natrieme na vrch nakypu a zapekame dalsich 5-10min.

    3. sep 2015