Postup: V miske zmiesame muku, drozdie a sol. Potom pridame ostatne suroviny a zlahka primiesame olivy ( cesto ma byt lepkavejsie, ja som ho nemala, tak to bolo trochu hutnejsie ). Nechame kysnut aspon 1h na teplom mieste. Po vykysnuti ho dame na pomucenu dosku a obalime v muke, aby sa povrch nelepil. Ulozime na plech vylozeny papierom na pecenie a vytvarujeme podlhovasty bochnik, ktory zatocime, akoby sme ho zmykali. Pecieme 30min. pri 230°C.
Suroviny:
250g hladkej cz raznej muky
170ml vody
1/2CL soli
1CL suseneho drozdia
4PLolivoveho oleja
olivy
Postup:
V miske zmiesame muku, drozdie a sol. Potom pridame ostatne suroviny a zlahka primiesame olivy ( cesto ma byt lepkavejsie, ja som ho nemala, tak to bolo trochu hutnejsie ). Nechame kysnut aspon 1h na teplom mieste.
Po vykysnuti ho dame na pomucenu dosku a obalime v muke, aby sa povrch nelepil. Ulozime na plech vylozeny papierom na pecenie a vytvarujeme podlhovasty bochnik, ktory zatocime, akoby sme ho zmykali.
Pecieme 30min. pri 230°C.