@kacero007 🙂 vdaka
Suroviny:
5 ks vajec
javorový sirup
100 g celozrnnej špaldovej múky
70 g ovsenej múky
50 g pohánkovej múky
60 g kokosového oleja
60 g vlažnej vody
½ balíčka bezfosfátového kypriaceho prášku do pečiva
rôzne druhy sladkého ovocia ( egreše, moruše )
mandle
kakao podľa potreby
Postup prípravy:
Žĺtka oddelíme od bielkov
Žĺtka vložíme do misy, pridáme vlažnú vodu, olej, javorový sirup a dobre premiešame
Múky spolu premiešame, pridáme kypriaci prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
Ďalej postupujeme tak, že do žĺtkov pridáme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Pridáme múku a opäť zľahka premiešame
Okrúhlu nádobu na pečenie vymastíme olejom a posypeme múkou
Polovicu hotovej zmesi nalejeme do nádoby, do zvyšnej časti pridáme kakao, premiešame a opäť nalejeme na nádoby. Jemne premiešame oba druhy cesta
Umyté ovocie poukladáme na cesto, pridáme mandle a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry na 185 ºC cca 30 minút
Cesto vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a podávame
Uuuzasne