351 / 552
    marhuľový cheesecake

    Korpus:
    250g celozrnnych susienok
    5-7PL kokosoveho oleja
    1 CL skorice
    Plnka:
    400g marhul
    1 salka ricotty
    1 salka tvarohu
    1/2 salky bieleho jogurtu
    1/2 salky trstinoveho cukru
    1 CL vanil.extraktu
    2 vajcia
    stipka soli
    mleta skorica na posypanie

    Postup:
    Korpus: Ruru predhrejeme na 200°C a formu vymazeme kokos. olejom. Kekse v mixeri zomelieme na muku, premiestnime do misy, pridame kokosovy olej a skoricu a vypracujeme cesto, ktore potom utlacime prstami na dno tortovej formy. Dame predpiect na 10min. potom nechame chvilu vychladnut. Navrch poukladame nakrajane marhule.
    Plnka: Metlickami vymiesame ricottu, tvaroh, vanil.extrakt, stipku soli a cukor. Potom pridame vajcia a jogut a znova vymiesame. Vylejeme na vrch marhul a pecieme asi 50min. pri 180°C. Vrch kolaca posypeme skoricou.
    Po upeceni nechame vychladnut a dame aspon na hodinu do chladnicky.

    10. júl 2015