Na vrch: domáci jahodovo-višňový džem moruše 250 g
Postup: Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som si vymazala kokosovým olejom a posypala zľahka pohánkovou múkou. Do misky som si pridala vajcia, javorový sirup, mlieko, vanilkový extrakt a banány a všetko spolu vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som pomaly primiešavala po častiach múku a prášok do pečiva (vznikne vám pomerne husté cesto). Pripravenú zmes som pridala do tortovej formy a rozotrela po celej ploche. Teraz som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala dohladka a vyliala na cesto. Piekla som 50minút. Po vychladnutí som koláč potrela džemom a na vrch poukladala moruše.
Suroviny:
Cesto:
pohánková múka 2šálky
mlieko 1/2 šálky
vajce 2 ks
banán 1 a 1/2 ks
javorový sirup 3 PL
kypriaci prášok do pečiva 1 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
Tvarohová plnka:
tvaroh jemný 2 šálky
vajce 2 ks
javorový sirup 3-4 PL
kôra z 1 citróna
Na vrch:
domáci jahodovo-višňový džem
moruše 250 g
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som si vymazala kokosovým olejom a posypala zľahka pohánkovou múkou.
Do misky som si pridala vajcia, javorový sirup, mlieko, vanilkový extrakt a banány a všetko spolu vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som pomaly primiešavala po častiach múku a prášok do pečiva (vznikne vám pomerne husté cesto). Pripravenú zmes som pridala do tortovej formy a rozotrela po celej ploche.
Teraz som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala dohladka a vyliala na cesto. Piekla som 50minút.
Po vychladnutí som koláč potrela džemom a na vrch poukladala moruše.