344 / 552
    tvarohovo-ovocný dezert z pohánkovej múky

    Suroviny:
    Cesto:
    pohánková múka 2šálky
    mlieko 1/2 šálky
    vajce 2 ks
    banán 1 a 1/2 ks
    javorový sirup 3 PL
    kypriaci prášok do pečiva 1 ČL
    vanilkový extrakt 1 ČL

    Tvarohová plnka:
    tvaroh jemný 2 šálky
    vajce 2 ks
    javorový sirup 3-4 PL
    kôra z 1 citróna

    Na vrch:
    domáci jahodovo-višňový džem
    moruše 250 g

    Postup:
    Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som si vymazala kokosovým olejom a posypala zľahka pohánkovou múkou.
    Do misky som si pridala vajcia, javorový sirup, mlieko, vanilkový extrakt a banány a všetko spolu vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som pomaly primiešavala po častiach múku a prášok do pečiva (vznikne vám pomerne husté cesto). Pripravenú zmes som pridala do tortovej formy a rozotrela po celej ploche.
    Teraz som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala dohladka a vyliala na cesto. Piekla som 50minút.
    Po vychladnutí som koláč potrela džemom a na vrch poukladala moruše.

    30. jún 2015