323 / 552
    nízko-sacharidový ľanový chlieb

    Suroviny:
    ľanové semienka 2/3 šálky
    chia semienka 2 ČL
    kypriaci prášok do pečiva 1 ČL
    olivový olej 2 PL
    vaječný bielok 3 ks
    soľ štipka

    Postup:
    Menší hlboký plech (24x24 cm) som si vyložila papierom na pečenie a rúru predhriala na 220 stupňov.
    Najprv som si v mixéri rozmixovala ľanové semienka na múku (môžete použiť aj tak, že použijete 1/3 šálky ľanových semienok a 1/3 šálky slnečnicových, či tekvicových semienok). Potom som zmes premiestnila do hlbokej misky, primiešala celé chia semienka, prášok do pečiva a štipku soli. Nakoniec som vmiešala ľanový/olivový olej spolu s vaječnými bielkami.
    Hotovú zmes som vyliala na plech a po celej dĺžke plechu rozotrela.

    4. feb 2015