Suroviny:
ovsene vlocky 3 salky
xylitol 1/4 salky
kokosovy olej 6 pl
skorica 1 cl
mlety zazvor 1 cl
stipka soli
1 vajce
Plnka:
ricotta 200g
tvaroh 250g
1 vajce
xylitol
domáce jablkové pyre ( jablka, skorica, muskatovy oriesok, zazvor, klinceky )
Postup:
Ruru zohrejeme na 200°C. Vlocky v mixeri pomelieme na prach a postupne pridame ostatne suroviny na korpus. Znova zmixujeme. Zmes vysypeme do tortovej formy a prstami utlacime na dno. ( pomohla som si igelitovym vreckom navlecenym na ruke, lebo smes je lepkava 🙂 ) Dame predpiect na 10 min. a nechame vychladnut.
Ricottu, tvaroh, vajce a xylitol vymiesame metlickami, polovicku natrieme na predpeceny korpus a druhu polovicu zmiesame s jablkovym pyre. Tu nalejeme na prvu vrstvu. Posypeme cucoriedkami.
Tortovu formu vlozime na plech, do ktoreho nalejeme asi salku vody a pecieme 50-60min.
Mnaaaaaaam