PITA CLIEB: Na 8 menších pita chlebov potrebujete: 3 a 1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky 1/2 šálky pšennej múky 1 a 1/2 šálky teplej vody 2 ČL soli 1 PL trstinového cukru 1 vrecúško sušeného droždia ( ja som dala 1 kocku čerstvého ) 1 PL olivového oleja
Postup:
Zmiešame múku so soľou, cukrom, droždím. Pridáme olej a vodu. Vyformujeme bochník a necháme hodinu vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 6-8 častí a z každej vyrobíme pita placku. Necháme prikryté utierkou ešte zo 20 minút vykysnúť. Rúru predhrejeme na maximum. Pečieme ho na mriežke, alebo plechu v strednej časti rúry. Stačí 5 minút, kým chytí farbu. Potom ho hneď zabalím do vlhkej utierky, aby bol krásne mäkký a nechám vychladnúť.
PITA CLIEB:
Na 8 menších pita chlebov potrebujete:
3 a 1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky
1/2 šálky pšennej múky
1 a 1/2 šálky teplej vody
2 ČL soli
1 PL trstinového cukru
1 vrecúško sušeného droždia ( ja som dala 1 kocku čerstvého )
1 PL olivového oleja
Postup:
Zmiešame múku so soľou, cukrom, droždím. Pridáme olej a vodu. Vyformujeme bochník a necháme hodinu vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 6-8 častí a z každej vyrobíme pita placku. Necháme prikryté utierkou ešte zo 20 minút vykysnúť. Rúru predhrejeme na maximum. Pečieme ho na mriežke, alebo plechu v strednej časti rúry. Stačí 5 minút, kým chytí farbu. Potom ho hneď zabalím do vlhkej utierky, aby bol krásne mäkký a nechám vychladnúť.
AVOKÁDOVÁ NÁTIERKA:
Suroviny:
1 zrelé avokádo
1 paradajka
1 malá cibuľa
čerstvá nasekaná bazalka
troška citrónovej šťavy