@catherine63 tie semiacka by som cim mohla nahradit?
@makarion trebars orechmi, hrozienkami...
@catherine63 dakujem..este budem asi za blbu, ale ta jemna ovsenna hladka muka, to kde zozeniem? tusim som o takej ani nepocula.. :/
@makarion bud v bioobchode, alebo si mozes aj vlocky najemno zomliet 🙂
@catherine63 inak, tu muku som nasla len ovsenu jemnu ale celozrnnu, tak dufam, ze to nebude katastrofa :(
mozem sa spytat kolko vam cca vyslo tych cookies z tejto davky?
@makarion to je v pohode, celozrnna je zdravsia 🙂 vyslo mi 16ks, vzdy to tam zabudnem napisat...ale zalezi od toho, ake velke ich robis, ja vacsinou takej velkosti, ze na klasicky velky plech dam 4x3 kusy.
@catherine63 super, diky..akurat som ich dnes robila, su chutne, ale cookies by mali byt ako keksiky nie? ja ich mam makkucke nejake...
@makarion ja ich mam tiez makke, este som nenasla recept, podla ktoreho by som docielila chrumkave keksiky 🙂 proste taky bol nazov, tak som ho len opisala 🙂 a nie je zac 🙂
Suroviny:
1/2 tabuľky aspoň 70% horkej čokolády,
3PL kopcovité arašidového masla,
2PL slnečnicových semiačok,
2PL sézamových semiačok,
4PL maslo Ghee / môžete nahradiť aj klasickým maslom /,
3PL javorového sipupu ,
2 vajcia,
4PL ovsennej jemnej hladkej múky,
4 ČL kypriaci prášok
Postup prípravy:
Nasekáme čokoládu na drobno. Vymiešame si arašidové maslo s maslom Ghee a javorovým sirupom. Poriadne zmes šľaháme, aby dostala konzisteciu krému. Vmiešame vajce, múku a kypriaci prášok, čokoládu a semiačka a zamiešame. Cesto odložíme aspon na 1/2 hodinu do chladu. Cesto vyberieme a lyžicou tvarujeme kôpky na plech s papierom na pečenie. Stlačíme a vyformujeme do placky. Nie tenkej ! Pečieme na 170st asi 15 minút.