aj toto vyzerá super🙂
@denanika je super, dnes som mala chlieb po dlhej dobe na ranajky 🙂 a pochutnala som si 🙂
@kattija toto je on, len teraz som tam pridala, aj sezamove a lanove semienka a namiesto cmaru acidko 🙂
@catherine63 mnaaaaa! To vypada uzasne skusim urcite
@kattija ja ho mam velmi rada, a hlavne je hned hotovy a nemusim sa serkat s kysnutim 🙂
@catherine63 a nieje tvrdy? Alebo taky tazky
@kattija je taky hutnejsi, nie nadychany, ale mne sa ani kysnuty nikdy taky nepodari, tak uz len taketo nieco robievam 🙂
Ahoj, prave sa pokusam o vyrobu, chcem sa spytat aky typ ohrevu v rure pouzivas? Horny a dolny ohrev s ventilatorom alebo? Dakujem
@hellokittynka ahoj, nemam ventilator, mam obycajnu ruru, takze len horny a dolny ohrev, ale myslim, ze nic nepokazis, ked das s ventilatorom 🙂
Dakujem ti za rychlu odpoved, prave som ho dala do rury, dala som radsej bez ventilatora len horny a dolny, tak uvidime ci sa mi podari, urcite potom napisem ako to dopadlo 🙂
@hellokittynka tak dobru chut prajem 🙂
Zvladla som vdaka tvojmu receptu svoj prvy chlebik, a bol vybornyyy..dokonca som neodolala a dala si k salatu na veceru, pricom vecer uz nezvyknem jest pecivo. Manzel bol z neho uzasnuty, dala som slnecnicove a lanove semiacka. Jedine vyzorovo nebol taky pekny bochnik ako je ten tvoj, mne sa trosku viac "rozcapol", mozno preto lebo som pouzila nizkotucne acidko ine som nemala. Uz sa tesim ked ho upeciem znova, dakujem za recept.
@hellokittynka tak to som rada, ze sa vydaril a ze chutil, ja ho mam tiez velmi rada, teraz mam pokazenu ruru, takze mi toto pecenie normalne chyba 🙂
Suroviny:
cmar 300 ml
celozrnná múka špaldová 350g
slnečnicové semienka 50g
mletý mak 2PL
jedlá sóda 1ČL
trstinový cukor 1ČL
soľ 1ČL
Postup:
Plech som si najprv vyložila papierom na pečenie a zľahka potrela olivovým olejom.
V hlbokej mise som si zmiešala múku, slnečnicu, mak, sódu, soľ a cukor. V strede zmesi som si spravila jamku, vliala do nej cmar a postupne ho spracovávala do múčnej zmesi, dokiaľ mi nevzniklo mäkké (troška lepkavé) cesto.
Zmes som si z misky vybrala na dobre pomúčenú dosku, vrch cesta som si posypala ešte múkou a cca 5 minút spracovávala, dokiaľ mi nevzniklo nelepkavé, dobre tvarovateľné cesto. Potom som si vytvarovala bochník a premiestnila na plech. Ostrým nožom som na povrchu chleba spravila prekrížený rez (X) a poprášila múkou. Prvých 15 min som chlieb piekla pri 230 stupňoch a zvyšných 30 minút pri 200 stupňoch.
Pred krájaním necháme chlieb dobre vychladnúť.