Vyzerá neskutočne chutne! 🙂
@katlin7 dakujem 🙂 chuti dobre, aj ked niekomu moze vadit ta pohankova aroma 🙂
@catherine63 mne pohanka nevadi, mam ju rada a zvyknem robit babovku z cisto pohánkovej múky. je úžasná 🙂
@katlin7 tak to by ti tento kolacik chutil 🙂
Suroviny:
100g pohankovej muky
50g amarantovej muky
250g tvarohu
1/4 salky mleteho maku
1 CL bezfosfatoveho pdp
asi 1,5 dcl mlieka
2 vajcia
5 PL trstinoveho cukru
slivky
Posypka:
jemne ovsene vlocky
mandlove lupienky
psenicne klicky
kokosovy olej
med
Postup:
V miske zmiesame muky, pdp a mak. V druhej miske vymiesame cukor s vajickami, pridame tvaroh a mlieko. Pridame mukovu zmes. Podla potreby prilejeme mlieko. Cesto nalejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy, navrch poukladame vykostkovane slivky a posypeme posypkou, ktoru spracujeme rukami.
Pecieme asi hodinu pri 190°C.