Suroviny: Cesto: 150 g ražnej celozrnnej múky 200 g celozrnnej špaldovej múky 150 g hladkej špaldovej múky ( ja som pouzila pšennú ) 30 g droždie 3 polievkové lyžice olivového oleja voda cca 3 dcl ( použila som srvátku, ktorá mi ostala pri výrobe riccoty ) 1 CL trstinového cukru soľ morská Plnka: 1 menšia cuketa: nastrúhať nahrubo aj so šupkou 1 veľký baklažán: nakrájať na kocky aj so šupkou a opiecť krátko na olivovom oleji 400 g ricotty alebo srvátkového syru 1 vajíčko štipka kurkumy mleté čierne korenie soľ hrsť byliniek (bazalka, šalvia, rozmarín) nasekať nadrobno 80 g domácej slaninky ( ja som nedala )
Postup: Pripravíme si kvások na cesto tak, že múku dáme do misy ,urobíme jamku do nej nalejeme vlažnú vodu, cukor, rozdrobíme kocku droždia a dáme na teplé miesto, zakryté aktivovať kvások na 15 minút. Ak je kvások hotový a bublinkuje, pridáme olej, vodu a soľ a vymiesime cesto. Dáme kysnúť na 40-50 minút do tepla a zakryté. Medzitým opečieme baklažán nakrájaný na kocky na olivovom oleji a nastrúhame nahrubo cuketu. V miske zmiešame ricottu, vajíčko, koreniny, cuketu do hladkej zmesi. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do výšky necelého centimetra do tvaru obdĺžnika, veľkého ako klasický plech do rúry. Položíme na vymastený plech, zdvihneme trocha okraje a nalejeme naň zmes s cuketou. Posypeme bylinkami a opečeným baklažánom a kto chce nakrájanou slaninkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 30 minút. Podávame teplé.
Suroviny:
Cesto:
150 g ražnej celozrnnej múky
200 g celozrnnej špaldovej múky
150 g hladkej špaldovej múky ( ja som pouzila pšennú )
30 g droždie
3 polievkové lyžice olivového oleja
voda cca 3 dcl ( použila som srvátku, ktorá mi ostala pri výrobe riccoty )
1 CL trstinového cukru
soľ morská
Plnka:
1 menšia cuketa: nastrúhať nahrubo aj so šupkou
1 veľký baklažán: nakrájať na kocky aj so šupkou a opiecť krátko na olivovom oleji
400 g ricotty alebo srvátkového syru
1 vajíčko
štipka kurkumy
mleté čierne korenie
soľ
hrsť byliniek (bazalka, šalvia, rozmarín) nasekať nadrobno
80 g domácej slaninky ( ja som nedala )
Postup:
Pripravíme si kvások na cesto tak, že múku dáme do misy ,urobíme jamku do nej nalejeme vlažnú vodu, cukor, rozdrobíme kocku droždia a dáme na teplé miesto, zakryté aktivovať kvások na 15 minút. Ak je kvások hotový a bublinkuje, pridáme olej, vodu a soľ a vymiesime cesto. Dáme kysnúť na 40-50 minút do tepla a zakryté. Medzitým opečieme baklažán nakrájaný na kocky na olivovom oleji a nastrúhame nahrubo cuketu. V miske zmiešame ricottu, vajíčko, koreniny, cuketu do hladkej zmesi. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do výšky necelého centimetra do tvaru obdĺžnika, veľkého ako klasický plech do rúry. Položíme na vymastený plech, zdvihneme trocha okraje a nalejeme naň zmes s cuketou. Posypeme bylinkami a opečeným baklažánom a kto chce nakrájanou slaninkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 30 minút. Podávame teplé.