Zmiešame si suché ingrediencie, potom vyšľaháme cukor s kokosovým olejom a pridáme vajce a mlieko a postupne vsypávame suché do mokrého, kým nevznikne kompaktné, nie riedke cesto. Do cesta vmiešame polovicu pripravených čučoriedok. Ohrejeme v mikrovlnke čokoládu s kokos.olejom a lyžičkou naberáme kôpky čokolády a kladieme nepravidelne do cesta. Potom cesto posypeme ešte zvyškom čučoriedok, a vysypeme na vymastený plech. Rúru zohrejeme na 180st. Vložíme a pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme krambl. Zmiešame všetky ingrediencie spomínané vyššie - tie na krambl. Vznikne nám drobenka. Vyberieme koláč, posypeme drobenkou a ešte pocukríme / ja som poliala datľovým sirupom /. Dáme späť do rúry a pečieme ešte 20 minút.
Na prípravu 1 menšieho plechu potrebujeme:
250g špaldovej hladkej celozrnnej múky ( ja som dala 50:50 špaldovú cz a pšennú ),
50g kokosového oleja,
3PL xylitolu,
1 vajce,
2ČL bezfosfátového pdp,
štipka soli,
2dcl mlieka,
2 šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok,
1/2 tabuľky horkej 86% tnej čokolády,
1PL kokosového oleja,
na krambl: 1/2 šálky špaldovej hladkej celozrnnej múky, 3/4 šálky drvených mandlí, 2PL xylitolu, 2PL maslo
Postup prípravy:
Zmiešame si suché ingrediencie, potom vyšľaháme cukor s kokosovým olejom a pridáme vajce a mlieko a postupne vsypávame suché do mokrého, kým nevznikne kompaktné, nie riedke cesto. Do cesta vmiešame polovicu pripravených čučoriedok. Ohrejeme v mikrovlnke čokoládu s kokos.olejom a lyžičkou naberáme kôpky čokolády a kladieme nepravidelne do cesta. Potom cesto posypeme ešte zvyškom čučoriedok, a vysypeme na vymastený plech. Rúru zohrejeme na 180st. Vložíme a pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme krambl. Zmiešame všetky ingrediencie spomínané vyššie - tie na krambl. Vznikne nám drobenka. Vyberieme koláč, posypeme drobenkou a ešte pocukríme / ja som poliala datľovým sirupom /. Dáme späť do rúry a pečieme ešte 20 minút.