@fatima30 aj bolo 🙂 paci sa 🙂
Suroviny:
Cesto:
250 g celozrnnej spaldovej muky
80 g olivoveho oleja,
125 g bieleho jogurtu,
½CL pdp
½ CL soli
1 vajce
Plnka:100 g baby spenatu
200 g mozzarelly
3 paradajky,
3 struciky cesnaku
1 biela paprika,
sol,
cerstva bazalka, tymian, oregano,
rajcinova salsa (alebo pasirovane rajciny)
2 vajicka
1dcl mlieko
Postup:Vsetky suroviny na cesto som si zmiesala v miske a miesila, kym mi nevzniklo hladke nelepive cesto. Z cesta som vyformovala mensi bochnik, zabalila so potravinarskej folie a dala som na 30 min. do chladnicky. Po 30 min. som cesto vybrala, rozvalkala a prelozila do formy. Cesto som prstami popritlacala aj na okrajoch a poprepichovala vidlickou aby sa pri peceni nenafuklo. Takto pripravene cesto som potrela rajcinovou salsou (alebo pasirovanymi rajcinami) a cesnakom, poukladala umyte listky cerstveho spenatu, nakrajane paradajky a papriku. Dochutila solou a bylinkami. Nakoniec som posypala nakrajanou mozzarellou a zaliala rozslahanym vajickom s mliekom. Piecť pri teplote 200 st. cca 30 min.
mnamky musim to vyskusat cely tvoj album je super aj ja mam tu knizku..🙂
@fatima30 vyskusaj 🙂 a dakujem 🙂
to vyzera prudko jedlo receptik by nebol?