Ak to chuti aspon tak dobre, ako to vyzera, tak to chceeeeeeeeeeeem 😀
@dibik bolo to ozaj super, aj malej chutil, a to ona moc kolacova nie je 🙂 ale je to mnozstvo tak na tri porcie na ranajky, robila som ho do formy na chlieb, takze mnozstva si prisposob, ak chces viac 🙂
Aky si davala puding? Gustin, Zlaty klas ci hocijaky? Prichut je najlepsia asi vanilkova vsak?
@lucikatn dala som Gustin, ale myslim, ze vanilkovy je najlepsi 🙂
Suroviny:
80g pšena
mlieko (presné množstvo neviem, odhadom je to 1 šálka, treba to miešať, sledovať a prípadne dolievať)
2 lyžice medu
hrsť hrozienok
hrsť orechov
2 nahrubo nastrúhané jablká
škorica
tvaroh
lyžica pudingového prášku
citrónová šťava
Pšeno 3x prepláchneme, aby nebolo horké a uvaríme v mlieku cca 20 minút. Mlieko prilievame podľa potreby, ako pšeno nasiakne. Postrúhame si jablká a zmiešame ich so škoricou a pudingovým práškom.
Nachystáme si formu, vystelieme ju papierom na pečenie. Keď máme pšeno uvarené, dáme ho bokom a do mierne vychladnutého vmiešame med a vrstvíme do pekáčika. Poukladáme hrozienka, orechy a dáme tvaroh ochutený citrónovou šťavou. Na záver navrstvíme jablkovú zmes a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri 180°C (treba sledovať).