Na prípravu potrebujeme: 4 vajíčka, 2 dcl rastlinného oleja / ja som použila 1,5 dcl a 0,5 dcl kokosového /, 4 PL trstinového cukru, 2 PL kvalitného kakaa holandského typu, 200g špaldovej cz múky, 200g tvarohu, 1 bezfosfátový prášok do pečiva, šťavu a kôru z 1 limetky, štipka soli
Postup prípravy: Rúru si vyhrejeme na 180st. Oddelíme žĺtka od bielkov. Do oleja vmiešame cukor a žĺtka. Vyšľaháme do krémovitej konzistencie. Pridáme tvaroh a šľaháme ďalej. Potom postupne pridávame kakao, múku s práškom do pečiva a miešame. Na záver si vyšľaháme bielka do peny a pridáme ku celej zmesi. Pečieme vo forme od biskupského chlebíka ( alebo srnčí chrbát ) na 180st asi 50min.
Na prípravu potrebujeme:
4 vajíčka,
2 dcl rastlinného oleja / ja som použila 1,5 dcl a 0,5 dcl kokosového /,
4 PL trstinového cukru,
2 PL kvalitného kakaa holandského typu,
200g špaldovej cz múky,
200g tvarohu,
1 bezfosfátový prášok do pečiva,
šťavu a kôru z 1 limetky,
štipka soli
Postup prípravy:
Rúru si vyhrejeme na 180st. Oddelíme žĺtka od bielkov. Do oleja vmiešame cukor a žĺtka. Vyšľaháme do krémovitej konzistencie. Pridáme tvaroh a šľaháme ďalej. Potom postupne pridávame kakao, múku s práškom do pečiva a miešame. Na záver si vyšľaháme bielka do peny a pridáme ku celej zmesi. Pečieme vo forme od biskupského chlebíka ( alebo srnčí chrbát ) na 180st asi 50min.