198 / 552
    amarantové keksy

    Suroviny:

    80 g ďatlí ( ja som dala sušené slivky )
    2 celé vajcia
    2 PL trstinového cukru
    80g pomletých mandlí
    1 čl kakaa
    1 štipka škorice
    60g amarantu

    Datle rozpolíme, odkôstkujeme a veľkým nožom posekáme na drobno.

    Oddelit bielka a žĺtka, bielka vyšlahať s trstinovým cukrom a bielka vyšlahať osobitne.

    Mandle, datle, kakao, skoricu, amarant dat do väčšej misky a zmiešať zo žĺtkovou zmesou. Pomaly primiešať vaječné bielko.

    Na plech dáme papier a pečenie a lyžičkou formujeme 24 keksíkov. Pečieme na 150 stupňoch asi 20 minút.

    15. júl 2014

    ahoj-čo je ten amarant?

    15. júl 2014

    Amarant netřeba předvařit než ho tam dám-vždyť je to hrozně tvrdé ne-to v tom testě změkne? Ptám se jako trumpeta, ale mám ho poprvé doma... 😀

    15. júl 2014

    amarant bežne predávaju v DM,na oddelení zdravých vecí /aj bio/

    15. júl 2014

    @natalitimk je to obilnina, kupis ho v bioobchode

    16. júl 2014

    @elzu tiez som nad tym rozmyslala 🙂 ale v recepte to nebolo spomenute, tiez som ho skusala prvy raz, tak som nevedela, ake to bude 🙂 no trochu to tam chrumkalo, nebol zmaknuty...ale nie je to prvy recept, ktory mam ulozeny, kde sa nema predvarat, takze sa takto asi bezne pouziva 🙂 inak bol to recept vhodny pre deti od roka, aj mojej malej chutili 🙂

    16. júl 2014

    A nemysleli pufovany amarant? Ja by som teda do keksov dala skor ten 😀 (aspon do lievancov davam len taky 😀)

    17. júl 2014

    no neviem, na original obrazku vyzerali tie keksiky presne takto, aj ten amarant tam bol odfoteny takto, ze zrno 🙂 a ten pufovany ako vyzera?este som ho nevidela 🙂

    18. júl 2014

    @catherine63 skus si zvacsit tuto obrazok http://www.biosen.sk/amarantove-perlicky-100g-p... on to na pohlad taky rozdiel nie je 🙂

    18. júl 2014

    @ivanka.7 dakujem 🙂 no veru je to podobne 🙂 aspon to do toho receptu mohli spomenut, ze pufovany treba 🙂 robila som ho prvykrat, tak som nevedela, ze je aj nejaky iny 🙂 aspon som mudrejsia 🙂 dakujem za info

    18. júl 2014

    @catherine63 ja neviem ci treba, to mi len napadlo, ze keby to bolo kvoli tomu tvrde, tak mozno by tam ten pufovany siel lepsie 🙂 ved vyskusas pripadne 🙂

    18. júl 2014

    @elzu ahoj, tak som zistila, ze tam treba pufovany amarant- perlicky, aby to nebolo take tvrde 😀

    18. júl 2014

    @catherine63 Děkuju moc za info 🙂 mně se to právě zdálo nějaké trochu podezřelé, že by to tam změklo 🙂 člověk se stále má co učit 🙂 život je fajn 🙂

    18. júl 2014

    @ivanka.7 jasne, dakujem 🙂

    18. júl 2014

    @elzu mne sa to tiez nezdalo, ale ved skusam 😀

    18. júl 2014

    @catherine63 Právě, právě 🙂 vlastní zkušenost je k nezaplacení 🙂

    18. júl 2014