189 / 552
    ryžový nákyp s višňami

    1 hrnček hnedej ryže ,
    3 hrnčeky rastlinného mlieka,
    2 vajcia,
    2 hrnčeky višní,
    1/3 - 1/2 hrnčeka trstinového cukru,
    štipka soli,
    vanilkový extrakt 1 ČL,
    4 PL kokosový olej

    Postup prípravy:
    Uvaríme si ryžu podľa návodu - 1 hrnček ryže a 3 hrnčeky tekutiny. Do ryže pridáme štipku soli na zvýraznenie chuti. Aby sme mali ryžu šťavnatú, nevarme ju až kým vsiakne všetko mlieko. Trochu mliečka naspodku nech ostane. Necháme ju vychladnúť tak, aby bola teplá, nie horúca. Medzitým si vymiešame žĺtka, trstinový cukor, vanilku a 3PL kokosového oleja. Tiež si vyšľaháme bielka. Do vychladenej ryžovej zmesi primiešame žĺtkovú zmes a jemne zamiešame sneh. Zapekaciu misu vymastíme, vysypeme mletými orechmi, navrstvíme polovicu ryžovej zmesi, višne a druhú polovicu zmesi. Posypeme škoricou. Pečieme asi 30minút pri 180st., alebo kým vidíme, že ryža je dohneda opečená.

    8. júl 2014