187 / 552
    zapekaný patizón plnený kuracím mäsom

    Suroviny:
    patizón 1 stredne veľký
    kuracie prsia 1 ks
    cibuľa
    vajce
    strúčik cesnaku
    syr eidam
    hrsť čerstvej petržlenovej vňate
    čierne korenie
    muškátový oriešok
    oregano
    olivový olej
    soľ

    Postup:
    Odkrojíme spodky patizónu, odrežeme vŕšok a vnútro vydlabeme. Patizón zalejeme vriacou osolenou vodou, necháme odpočívať 2 minúty a potom ho dáme odkvapkať na tanier. Na olivovom oleji osmahneme cibuľku a cesnak, pridáme dužinu z patizónu a podusíme. Pridáme mäso, vajce, trochu syra, dochutíme soľou a koreninami. Naplníme patizón, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme syrom. Pečieme 35min. pri 200°C, ja som piekla dlhšie, mala som veľký patizón 🙂

    7. júl 2014

    ahoj-ten patizon ako chuti k čomu ho možno prirovnať?

    8. júl 2014

    @natalitimk ahoj, ma taku neutralnu chut- ako cuketa, tekvica...

    8. júl 2014
    9. júl 2014