186 / 552
    jablkovo - čučoriedkový krambl s makom a ovsennými vločkami

    Suroviny:2 jablká, 2 polievkové lyžice /PL/ čučoriedok, 1 PL maku, 3 PL ovsenných vločiek, 1 PL celozrnnej špaldovej múky, 2 PL mleté vlašské orechy, 1 PL mandlľové lupienky, 50g obyčajné maslo, 2 PL javorový sirup

    Postup:
    Jablká nakrájame na kocky, pridáme mrazené alebo čerstvé čučoriedky, mak / nemusí byť mletý /, ovocie s makom polejeme javorovým sirupom a premiešame. Ovocnou zmesou naplníme zapekacie misky. Zmiešame si ovsenné vločky s celozrnnou špaldovou múkou, mletými orechmi a mandľovými lupienkami a studenými maslovými kockami a urobime z toho mrveničku, ktorú navrstvíme na ovocie s makom. Zapekáme asi 15min. pri 180°C, kým mrvenička a orechy nezozlatnú. Na záver polejeme javorovým sirupom.

    7. júl 2014