179 / 552
    domáce džemíky s minimom cukru :-)

    môžem poprosiť recept? sterilizujete,alebo ako sa nepokazia? Ď...

    3. júl 2014

    recept nemam, robila som to od oka 🙂 ovocie som davala pol na pol, trochu popucila ( alebo mozete trochu mixnut ponornym mixerom ), varila v hrnci s co najvacsim priemerom az do pozadovanej konzistencie. cukor som dala az ku koncu, aby dzem nepriharal, mnozstvo neviem, len som prisypala, a ochutnala. ja ho mam taky kyslejsi, nechcela som tam dat vela cukru. nech je to o chuti toho ovocia.ja sladim uz malo, takze nam to nevadi... este vriace to treba naliat do poharov a hned zatiahnut, otocit hore dnom a nechat vychladnut zababusene v deke. sterilizovat uz netreba.

    3. júl 2014

    šikuľka 🙂...ja som toho roku už i bazový sirup robila s trstinovým 🙂

    15. júl 2014

    @inuska29 ja som sa dnes potila pri zavarani kompotov a presnidavok 🙂

    16. júl 2014