168 / 552
    batátovo-pórové placky

    Ja som robila z dvojitej davky 🙂
    Suroviny:
    1 celé vajce,
    1 väčší sladký zemiak,
    1/2 stredne veľkého póru,
    2 PL špaldovej múky,
    1PL olivový olej,
    1 ČL soli,

    Postup:
    Sladký zemiak som očistila pod tečúcou vodou, nastrúhala na hrubo aj so šupou a premiestnila do stredne veľkej misky. Pór som si rozkrojila pozdĺžne a nakrájala na tenké „slížiky“, ktoré som pridala k nastrúhanému zemiaku. Potom som zmes posypala soľou, múkou, pridala vajce a rukami všetko premiešala, dokiaľ sa všetko nezlepilo.
    Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
    Rukami som vytvarovala placky a na rozohriatej panvici s troškou olivového oleja sprudka opiekla každú placku z oboch strán (z každej strany cca 2 minúty) a premiestnila na plech. Placky som dopiekla v rozohriatej rúre cca 10 minút, aby pekne nadobudli chrumkavosť. Servírujeme s dressingom ( jogurt, kôpor, cesnak, soľ, mleté čierne korenie ).

    24. jún 2014