Na prípravu 4 porcií potrebujeme: 1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek, 1 hrnček čistej vody, 2 hrnček rozrobeného ovseného sušeného mlieka( ja som dala sušené kozie ), 1 celé balenie špenátových listov, 1/2 balenia listov poľníčka, 1 hrsť listov rukoly, 2 strúčiky cesnaku, soľ, štipka čierneho korenia, kôpor, krémový syr ( riccota, Lučina, dokonca aj mozarella je vhodná ), 4 vajcia, zemiaky
Postup prípravy: V hrnci si opražíme ovsené vločky na sucho. Keď vidíme, že začínajú hnednúť, pridáme vodu a rozrobené ovsené mlieko. Keď zmes prevrie, pridáme za stáleho miešania krémový syr, a vložíme postupne listy. To už ale sporák vypneme, nakoľko listy nevaríme, len sparíme. Všetko posolíme, pridáme cesnak, čierne korenie, kôpor a s ponorným mixérom vymixujeme na prívarkovú konzistenciu. Ak sa Vám zdá zmes hustá, pokojne pridajte prevarenú vodu, ak riedka, pridajte vločky, premiešajte a premixujte. Podávame s uvareným vajíčkom - natvrdo, namäkko - ako Vám chutí a zemiakmi.
*listy môžete použiť rôzne, ja som mala veľa hlávkového šalátu, tak som tam dala ten 🙂
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek,
1 hrnček čistej vody,
2 hrnček rozrobeného ovseného sušeného mlieka( ja som dala sušené kozie ),
1 celé balenie špenátových listov,
1/2 balenia listov poľníčka,
1 hrsť listov rukoly,
2 strúčiky cesnaku,
soľ, štipka čierneho korenia, kôpor,
krémový syr ( riccota, Lučina, dokonca aj mozarella je vhodná ),
4 vajcia,
zemiaky
Postup prípravy:
V hrnci si opražíme ovsené vločky na sucho. Keď vidíme, že začínajú hnednúť, pridáme vodu a rozrobené ovsené mlieko. Keď zmes prevrie, pridáme za stáleho miešania krémový syr, a vložíme postupne listy. To už ale sporák vypneme, nakoľko listy nevaríme, len sparíme. Všetko posolíme, pridáme cesnak, čierne korenie, kôpor a s ponorným mixérom vymixujeme na prívarkovú konzistenciu. Ak sa Vám zdá zmes hustá, pokojne pridajte prevarenú vodu, ak riedka, pridajte vločky, premiešajte a premixujte. Podávame s uvareným vajíčkom - natvrdo, namäkko - ako Vám chutí a zemiakmi.
*listy môžete použiť rôzne, ja som mala veľa hlávkového šalátu, tak som tam dala ten 🙂