157 / 552
    prívarok zo zelených listov s vajíčkom a zemiakmi

    Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
    1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek,
    1 hrnček čistej vody,
    2 hrnček rozrobeného ovseného sušeného mlieka( ja som dala sušené kozie ),
    1 celé balenie špenátových listov,
    1/2 balenia listov poľníčka,
    1 hrsť listov rukoly,
    2 strúčiky cesnaku,
    soľ, štipka čierneho korenia, kôpor,
    krémový syr ( riccota, Lučina, dokonca aj mozarella je vhodná ),
    4 vajcia,
    zemiaky

    Postup prípravy:
    V hrnci si opražíme ovsené vločky na sucho. Keď vidíme, že začínajú hnednúť, pridáme vodu a rozrobené ovsené mlieko. Keď zmes prevrie, pridáme za stáleho miešania krémový syr, a vložíme postupne listy. To už ale sporák vypneme, nakoľko listy nevaríme, len sparíme. Všetko posolíme, pridáme cesnak, čierne korenie, kôpor a s ponorným mixérom vymixujeme na prívarkovú konzistenciu. Ak sa Vám zdá zmes hustá, pokojne pridajte prevarenú vodu, ak riedka, pridajte vločky, premiešajte a premixujte. Podávame s uvareným vajíčkom - natvrdo, namäkko - ako Vám chutí a zemiakmi.

    *listy môžete použiť rôzne, ja som mala veľa hlávkového šalátu, tak som tam dala ten 🙂

    17. jún 2014